SEC’den iki token’ın şirketi ve kurucularına 10 milyon dolar ceza

ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC), bir kripto para şirketi ve kurucularına 10 milyon dolar para cezası verdi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC), bir kripto para şirketi ve kurucularını kayıt dışı bir borsa işlettikleri ve kayıt dışı menkul kıymet satışı gerçekleştirdikleri iddiasıyla suçladı.

SEC tarafından dün yapılan açıklamada, Bitqyck Inc. şirketi ve kurucuları Bruce Bise ve Sam Mendez’in yatırımcıları Bitqy ve BitqyM olmak üzere iki token arzı ile dolandırdığı bildirildi.

Kurucuların 13,000’den fazla yatırımcıdan 13 milyon dolar topladığını söyleyen kurum, yatırımcıların yeni yatırımcıları Bitqyck Inc.’ye yönlendirmeleri karşılığında 4.5 milyon dolar aldıkları fakat toplamda yatırımlarının üçte ikisinden fazlasını kaybettiklerini ileri sürdü.

SEC Fort Worth Bölge Ofisi direktörü David Peavler, “Sanıkların yatırımcıların bu yatırımlara duydukları iştahtan yararlandıklarını ve faaliyetleri hakkında yalan beyanlar vererek sahtekârlıkla milyonlarca dolar topladıklarını iddia ediyoruz.” dedi.

Taraflar, 10 milyon doların biraz üzerinde para cezası ödemeyi kabul etti. Açıklamaya göre, Bise ve Mendez sırasıyla 890,254 ve 850,022 dolar para cezası ödeyecekken Bitqyck Inc. 8,375,617 dolar ödeyecek.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl