Bloomberg: Altcoin sezonu ufukta olabilir

Bloomberg, teknik göstergelere dayandırdığı haberinde, alternatif kripto paraların yükselişe geçeceği altcoin sezonunun ufukta olabileceğini bildiriliyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bloomberg, altcoin piyasası için eğilimin değişiyor olabileceğini bildiriyor.

Alternatif kripto paralar, son aylarda özellikle Bitcoin’e karşı önemli ölçüde değer kaybetti. En büyük kripto paranın piyasa payı, bu dönemde yüzde 50.5’ten yüzde 69’un üzerine çıktı.

Altcoin’lerde yeni bir boğa koşusunun ne zaman geleceği veya gelip gelmeyeceği merak edilirken Bloomberg’den Vildana Hajric tarafından bildirilen bir habere göre, Bitcoin ve altcoin’ler arasında yenilenen korelasyon, değişimin ufukta olduğunu gösteriyor olabilir.

Haberde, “…Teknik göstergeler, Bitcoin ve alternatif kripto paralar arasındaki fiyat hareketinin bu yılki en yüksek korelasyon değerine yaklaştığını gösteriyor. Bu, altcoin sezonunun ufukta olabileceğine işaret ediyor. Bloomberg’ün derlediği verilere göre, Bitcoin ve Ether’in en yüksek korelasyon değerine ulaşmasıyla birlikte, alternatif kripto paraların fiyatları Bitcoin’i neredeyse bire bir taklit ediyor gibi görünüyor.” ifadeleri kullanıldı.

Bitcoin ve altcoin’ler arasındaki korelasyon, kaynak: Bloomberg

Öte yandan popüler kripto para analisti Nicholas Merten, altcoin’lerin döngüsel bir düzeltmede olduğuna ve yakında yükselişe geçeceğine inandığını söyledi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl