Bitcoin’i Amerikalılar körüklüyor, Asya saatlerinde düşüyor

Yeni bir araştırma ile Bitcoin'deki rallinin arkasında Asyalılardan ziyade Amerikalıların olduğu sonucuna ulaşıldı. En büyük kripto para, Amerikalıların işlem saatlerinde yükselirken Asya işlemlerinde çoğunlukla düştü.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

LongHash tarafından gerçekleştirilen bir araştırmaya göre, Bitcoin‘de bu yıl fiyat artışlarının çoğunun Amerikalıların işlem saatlerinde geldiği sonucuna ulaşıldı. Amerikalılar yükselişi körüklerken Asyalılar düşüşe neden oluyor.

Yukarıdaki grafik, farklı zaman bölgelerinde çalışma saatleri sırasındaki günlük fiyat değişimlerini gösteriyor. Grafikten de görülebileceği gibi, Nisan’da Asya işlem saatlerindeki kısa süreli fiyat sıçraması hariç, yılın tamamında Asyalılar, Amerikalıların gerisinde kaldı.

Özellikle, Haziran ayının sonlarında Bitcoin, 13,000 doların üzerine sıçradıktan sonra fiyat, Asya işlem saatlerinde çoğunlukla düştü. Bununla beraber, tüm büyük geri sıçramalar, Amerika işlemlerinde görüldü.

Aşağıdaki tablodan görülebileceği üzere, Bitcoin, Asya’daki işlem saatlerinde ortalama olarak neredeyse hiç yükselmedi ve tüm fiyat artışlarını neredeyse Amerika saatlerinde gerçekleştirdi.

Dahası LongHash, bu Bitcoin rallisini Amerikalıların alımlarının körüklediğine dair kanıtlar olduğunu ileri sürüyor. Aşağıdaki grafik, Coinbase ve OKCoin arasındaki Bitcoin fiyat primini gösteriyor. Grafikten anlaşılacağı gibi, Bitcoin alımının maliyeti, Coinbase’de OKCoin’e göre daha yüksek.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl