Bitcoin baskınlığında beklenen geri çekilme, uzun bir süre gerçekleşmeyebilir

Bitcoin'in baskınlığı, bugün Temmuz 2017'den beri görülmeyen seviyelere ulaştı. Son dönemde fiyat hem düşerken hem de yükselirken artan baskınlık oranı, Bakkt'ın da gelişiyle beraber uzun bir süre geri çekilmeyebilir.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin, 10,400 dolar civarında işlem görmeye devam ediyor. Bir numaralı kripto para, TSİ 11.20 itibari ile kripto para borsası Bitstamp’te 10,390 dolardan el değiştiriyor.

Son haftalarda volatil fiyat hareketleri sergileyen Bitcoin, hem düşerken hem de yükselirken piyasa payını artırıyor. Nisan ayından beri istikrarlı bir çıkış yakalayan BTC’nin piyasa payı veya baskınlığı, yüzde 50’lerden herhangi önemli bir geri çekilme olmaksızın yüzde 70.2’ye geldi. Bu metrik, alternatif kripto paraların tekrar yükselişe geçmesi açısından önem taşıyor. Zira Bitcoi’in artan piyasa payı karşısında alternatif kripto paralarda güçlü yükselişler görülmesi söz konusu değil. 2017’nin sonları ve 2018’in başlarında deneyimlenen son büyük altcoin boğasında BTC’nin payı, yüzde 30’lara kadar çekilmişti.

Birçokları, Bitcoin’in piyasa payında geri çekilme beklerken bazı analistler aksi yönde yorum yapıyor.

Josh Rager, baskınlığın Temmuz 2017’den bu yana görülmemiş seviyelere döndüğünü belirterek grafiğin bir V şekli çizdiğini ve baskınlığın güçlü bir toparlanma gösterdiğini vurguladı. Rager, “Bakkt’ın gelişi ile beraber, BTC’nin baskınlığında yakın zamanda önemli bir gerileme görmeyebiliriz.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Max Keiser ise, dün kişisel Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımda, “Üzgünüm, altcoin’ler asla geri gelmeyecek” iddiasında bulundu.


Sorumluluk reddi beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir, habere konu şahıs/şirketlerin kendi görüşleridir. Kripto para yatırımları, yüksek riskli yatırımlardır. Yeterli deneyim ve birikime sahip değilseniz bir danışmandan yardım almanız önerilir. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Uzmancoin ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl