Arjantin, Bitcoin’de makası açtı, fark giderek büyüyor

Dövize getirilen kısıtlamaların ardından Arjantin'deki Bitcoin fiyatı ile küresel piyasalar arasındaki fark giderek açıldı ve 2000 doların üzerine çıktı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Arjantin piyasasında Bitcoin’in fiyat primi giderek artıyor.

Arjatin’de faaliyet gösteren kripto para borsalarına göre, en büyük kripto para ülkede 12,000 doların üzerinde işlem görüyor. Bitcoin, aynı dakikalarda küresel borsalarda 10,350 dolardan alıcı buluyor.

TSİ 13.15 itibari ile ülkenin önde gelen borsalarından SatoshiTango’da bir Bitcoin, 726,475 pezodan satılıyor. Bu, ABD Doları bazında 12,471 ediyor.

Bir başka Arjantinli borsa Ripio’da da durum farklı değil. Bu platformda güncel Bitcoin fiyatı 733,648, yani yaklaşık 12,600 dolar.

Arjantin’de ulaşabildiğimiz en düşük fiyat, Buenos Aires merkezli kripto para borsası Buenbit’te. Burada bir Bitcoin, 698,102 pazodan listeleniyor. Bu, ABD Doları’na karşı 11,984 ediyor.

Ülke, uzun bir süredir ekonomik zorluklarla mücadele içinde. Bitcoin’deki son artış, birkaç gün önce Arjantin’de bankalar dahil bütün şirketlerin döviz almasına ve yurt dışına para aktarmasına kısıtlama getirmesinin ardından yaşandı.

Ülkenin resmi gazetesinde yayınlanan kararnameye göre, ellerindeki dövizi bozduracak ve yurt dışına yapılan döviz aktarımlarında kullanacak bankalar ile ihracat yapan bütün şirketler merkez bankasından izin almak zorunda bırakıldı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl