VanEck ve SolidX, Bitcoin ETF’sinin sınırlı bir versiyonunu bu hafta piyasaya sürüyor

VanEck ve SolidX şirketleri, bu hafta Bitcoin ETF'sinin yalnızca kurumsal yatırımcılara açık olacak sınırlı bir versiyonunu piyasaya sürecek.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

CoinDesk’in Wall Street Journal’dan aktardığı habere göre, şimdiye kadar ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC), birçok Bitcoin ETF başvurusunu geri çevirmiş olsa da iki şirket bu hafta Bitcoin ETF’sinin sınırlı bir versiyonunu piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

SEC’in masasında karar için bekleyen bir Bitcoin ETF başvuruları bulunan VanEck ile SolidX şirketleri, düzenleyici engelleri aşmak için alışılmadık bir yol izliyor. Bugün yayınlanan haberde, şirketlerin VanEck SolidX Bitcoin Trust’taki hisseleri, serbest yatırım fonları ve bankalar gibi kurumsal yatırımcılara sunulmasına izin veren fakat bireysel yatırımcıları kapsamayan bir SEC muafiyetini kullanacakları bildirildi.

Söz konusu hisselerin Perşembe gününden itibaren menkul kıymetlerin SEC’e kayıt gerektirmeksizin nitelikli kurumsal alıcılar arasında işlem görmesini sağlayan 144A kuralı altında satılması planlanıyor.

VanEck ve SolidX, bu sınırlı versiyonun bir Bitcoin ETF’sinin çalışabileceğinin kanıtı olacağını düşünüyor.

İki şirketin iş birliği içinde yaptıkları ve onayı halinde bireysel yatırımcılara da açık olacak Bitcoin ETF başvurusu, uzun süredir SEC’in kararını bekliyor. Komisyon, Ekim ayında bu başvuruyla alakalı nihai bir karar vermek zorunda.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl