Binance, BitMEX’i kopyalamakla suçlandı, Zhao özür diledi

BitMEX, Binance'i vadeli işlemlerle ilgili dökümanlarını kopyalamakla suçladı. Zhao, kısa sürede özür dileyerek dökümanları kaldıracaklarını bildirdi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

İşlem hacmiyle en büyük kripto para borsalarından biri olan Binance, yakın zamanda resmen türev piyasasına girdi. Marj ticareti ve yaklaşan vadeli işlem sözleşmeleriyle birlikte Binance, BitMEX’in dişli rakiplerinden biri haline gelme yolunda.

Son dönemde dikkat çekici yeniliklerle adından söz ettiren Binance’in imajı, bugün BitMEX’ten intihal yaptığı ortaya çıkınca biraz zedelendi.

Borsanın internet sitesinde yer alan vadeli işlemlerle alakalı dökümanların BitMEX’tekilerin kelimesi kelimesine kopyası olduğu anlaşıldı.

Konuyu Twitter’a taşıyan BitMEX, kopya içerikle ilgili görselleri imalı bir şekilde, “Belgelerimizi, bizim yazmaktan zevk aldığımız kadar okumaktan hoşlandığınızı görmek güzel!” ifadelerini kullanarak paylaştı.

BitMEX’in bu gönderisine kısa sürede yanıt veren Binance’in CEO’su Changpeng Zhao, özür diledi ve belgelerin gerekli incelemelerden geçmeksizin yakın zaman önce satın alınan kripto para platformundan taşındığını açıkladı. Zhao, ayrıca BitMEX dökümanlarını kendilerinin okumadığını belirtti.

Kripto para topluluğundan bazıları, olayın ardından Binance ile Ethereum’un white paper’ını kopyalamakla suçlanan Tron arasında benzerlik kurdular.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl