Ripple destekli MoneyGram, Visa ile ortaklık kurdu

Ripple'ın geçtiğimiz Haziran ayında yüzde 10 hissesine karşılık 30 milyon dolar ödemeyi kabul ettiği MoneyGram, Visa ile ortaklık kurdu.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Ripple’ın yakın zaman önce 30 milyon dolar yatırım yaptığı para transferi şirketi MoneyGram, önceki gün Visa ile birlikte yeni bir debit kart para yatırma hizmetinin duyurusunu yaptı. Visa’nın gerçek zamanlı ödeme platformu Visa Direct ile çalışan söz konusu hizmet, MoneyGram müşterilerinin MoneyGram’i kullanarak bir milyardan fazla Visa kartına para aktarmalarına olanak tanıyacak.

MoneyGram kullanıcıları, MoneyGram uygulaması veya websitesi üzerinden debit kartlara para gönderebilecekler. Hizmet bedeli ise, her para yatırma işlemi başına 1.99 dolardan başlıyor.

Visa Direct Küresel Başkanı Bill Sheley, “Visa ve MoneyGram, müşterilere ödemelerde hızlı ve güvenilir bir yol sağlama ortak hedefini paylaşıyor.” dedi.

XRP’yi geliştiren Ripple şirketinin hedefi de Visa ve MoneyGram’in bu ortak hedefi ile örtüşüyor. Zaten bu nedenle Ripple, Haziran ayında MoneyGram’e 30 milyon dolar yatırım yaptığını bildirmişti. MoneyGram ise bu yatırım karşılığında küresel para transferlerinde XRP’yi kullanmayı taahhüt etmişti. Yakın zaman önce MoneyGram’in CEO’su Alex Holmes, şirketinin para transferlerinde XRP’yi kullanmaya başladığını ve bundan yüksek verim aldıklarını söylemişti.

Şimdi önceki gün duyurusu yapılan Visa ve MoneyGram arasındaki bu hizmetin XRP’yi kullanıp kullanmayacağı merak ediliyor. Visa, kripto para dünyasına uzak bir şirket değil. Ödeme devi, Nisan ayında kripto para borsası Coinbase ile iş birliği yaparak bir bankamatik kartı çıkarmıştı. Kart, kripto paraları satın alım sırasında doğrudan itibari paraya dönüştürüyor. Aynı zamanda şirketin Blockchain’le alakalı yoğun araştırmalar yaptığı biliniyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl