Binance kan kırmızı: Altcoin’ler neden düşüyor?

Kripto para borsası Binance'te bugün altcoin'lerin büyük çoğunluğu kırmızıda. Bazı altcoin'lerdeki düşüş yüzde 30'ları aştı. Bunlar, genellikle işlem hacminin yüzde 90-95'inin çok yakın zamanda ABD'lilere kapanacak olan Binance'te yapıldığı altcoin'lerden oluşuyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bugün Binance’te listelenen kripto paraların büyük çoğunluğu düşüşte. Şu anda bu düşüşe -%31 ile DOCK liderlik ederken onu CHZ ve WPR gibi altcoin’ler takip ediyor. Bu arada Binance’in kendi kripto parası BNB de -%7 oranında değer kaybına uğradı. BNB, daha geniş zaman diliminde ise Haziran’dan bu yana yüzde 50 düştü.

İşlem hacmiyle önde gelen borsadaki bu düşüşlerin birincil nedeni, çok yakın zamanda Binance.com’un ABD’li kullanıcılara kapanacak olması.

ABD’li kullanıcılar, Binance.com’da en büyük paya sahipti. Binance.com’un trafiğinin yüzde 20’den fazlası bir ara sadece ABD’den geliyordu. ABD’yi yüzde 8-9’lu rakamlarla diğer ülkeler takip ediyordu. Son veriler, ABD’nin payının yüzde 9 düzeyine gerilemiş olduğunu gösteriyor. Dolayısıyla ABD’liler’in ellerindeki altcoin’leri satarak Binance.com’dan çıkış yaptıklarını söylemek yerinde görünüyor.

Bazı altcoin’lerin işlem hacminin yüzde 90’ına yakınını veya fazlasını yalnızca Binance.com oluşturuyor. Örneğin en çok değer kaybedenlerden biri olan DOCK’ta bu oran yüzde 95’e dayanıyor. Bir başka örnek olarak, son 24 saatte yüzde 20’nin üzerinde gerileyen GoChain’in (GO) hacminin yüzde 87’sinden Binance.com sorumlu. Bu altcoin’ler, Binance’in haftaya faaliyete geçecek olan ABD kolu Binance US’de listelenmeyecek. Henüz borsanın planlarında da böyle bir şey yok.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl