Fransa’da kripto parasını bozduran vergi ödeyecek

Fransa Ekonomi ve Finans Bakanı Bruno Le Maire, kripto paraların itibari paraya dönüştürülmesi halinde vergilendirme yapılacağını söyledi. Bu, bir noktada elde ettiği kâr ile piyasadan çıkış yapmak isteyenlerin vergi yüküyle karşılaşacağı anlamına geliyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bloomberg’de yer alan habere göre, Fransa Ekonomi ve Finans Bakanı Bruno Le Maire, kripto paradan kripto paraya yapılacak işlemlerin vergilendirilmeyeceğini, bununla birlikte kripto paralar itibari paralara dönüştürüldüğünde eğer ortada bir kazanç varsa vergi yükü doğacağını söyledi.

Le Maire, “Kazançların geleneksel paraya çevrildiği anın vergi tahakkuku açısından doğru zaman olduğuna inanıyoruz.” dedi. Bakan, Katma Değer Vergisi’nin ise kripto parayla bir mal ya da hizmet satın alındığında söz konusu olacağını ekledi.

Geçtiğimiz haftalarda bir başka AB üyesi olan Portekiz’in vergi dairesi, kripto para alım satımı ve kripto para ile gerçekleştirilen ödemelerde vergilendirme yapılmayacağını beyan etmişti.

Le Maire ayrıca bugün Facebook’un kripto parası Libra’nın önünü tıkayacaklarını açıkladı. 2019 OECD Küresel Blockchain Politikaları Forumu’nun açılışında konuşan Bakan, “Kesinlikle net olmak istiyorum: bu koşullarda Libra’nın Avrupa toprağı üzerinde gelişimine müsaade edemeyiz.” dedi.

Libra’yı tamamen engelleyemeyecek olan Fransa’nın büyük olasılıkla Libra’yı destekleyecek olan uygulamaları engelleme yönünde adım atacağı söyleniyor. Hükümet ayrıca satıcıların Fransa’da bu kripto parayı kabul etmelerinin önüne geçebilir ve bu sayede pratik kullanımını engelleyebilir. Fransa, diğer Avrupa Birliği üyesi ülkeleri de peşinden sürükleyebilir.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl