Avrupa Birliği’ne dijital para oluşturma çağrısı

Fransa Ekonomi ve Finans Bakanı Bruno Le Maire, Avrupa Birliği'ne bir dijital para oluşturma çağrısı yaptı. Bakan ayrıca AB seviyesinde kripto paralar konusunda ortak bir çerçeve geliştirilmesi önerisinde bulundu.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Fransa hükümeti, bir dijital paranın yanı sıra Avrupa Birliği (AB) seviyesinde kripto para kuralları oluşturma çağrısı yaptı.

Bugün Reuters tarafından bildirildiğine göre, Fransa Ekonomi ve Finans Bakanı Bruno Le Maire, 28 AB üyesi ülke için kripto paralar konusunda ortak bir çerçeveye ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Ayrıca bakan, Avrupa’nın Libra ile rekabet edebilecek halkın kullanabileceği bir dijital para oluşturmayı da dikkate alması gerektiğini ifade etti ve bu konuyu gelecek ay diğer bakanlarla görüşeceğini ekledi.

Fransız bakan, dün Avrupa’da Libra’ya izin veremeyeceklerini ve Facebook’un kripto parasının devletlerin parasal egemenliğini tehdit ettiğini dile getirmişti.

Son olarak bakan, Fransa’da kripto paralar arasında yapılan işlemlerin vergilendirilmeyeceğini ancak kripto paraların itibari paralara dönüştürülmesi söz konusu olduğunda bunun vergilendirileceğini bildirdi. Le Maire, kripto parayla yapılan alışverişlerin de KDV’ye tabi olacağını vurguladı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl