SEC Başkanı: Bitcoin, büyük borsalarda listelenmeden önce daha iyi regüle edilmeli

ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC) Başkanı Jay Clayton, Bitcoin'in büyük borsalarda yer almadan önce daha iyi bir regülasyona gereksinim duyduğunu söyledi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

CNBC ve Institutional Investor’ın ev sahipliğinde düzenlenen Delivering Alpha konferansında konuşan ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC) Başkanı Jay Clayton, Bitcoin’in NYSE ve Nasdaq gibi büyük geleneksel borsalarda listelenmeden önce daha iyi bir regülasyona ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Clayton, “Eğer yatırımcılar, şu anda Nasdaq ya da New York Menkul Kıymetler Borsası’nda olduğu gibi fiyat keşfinde aynı kesinliğin sağlandığını düşünüyorlarsa büyük yanılgı içindeler. Alım satımın daha iyi regüle edildiğinden emin olabileceğimiz bir noktaya varmalıyız.” ifadelerini kullandı.

2017 yılında Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerinin dünyanın en büyük vadeli işlem borsaları CBOE ve CME’de listelenmesi önemli bir adımdı ancak doğrudan Bitcoin henüz büyük bir borsada işlem görmüyor. Bununla beraber, Nasdaq’ın CEO’su geçtiğimiz sene konu hakkında açık niyetlerini ortaya koymuştu. CEO Adena Friedman, Nasdaq’ın kripto paraları listeleyen bir borsa haline gelmeyi kesinlikle düşüneceğini söylemişti.

Öte yandan Clayton’un yorumları, VanEck/SolidX Bitcoin ETF başvurusunun geri çekilmesinden birkaç gün sonra geldi. Bu başvuru, eğer kabul edilseydi söz konusu ETF, CBOE’de listelenecekti. Clayton, geçtiğimiz hafta, Bitcoin ETF cephesinde ilerlemeler kaydedildiğini fakat hâlâ fiyat manipülasyonu ve uygun bir kripto para saklama hizmeti eksikliği gibi endişelerin tamamıyla giderilemediğini söylemişti.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl