Bitcoin düşerken Coinbase’in %10’u nasıl pozisyon alıyor?

Bitcoin yaklaşık 1500 dolar gerilerken Coinbase'de sahip olduğu Bitcoin miktarıyla yüzde 10'luk dilimde olanlar alım satım yönünde nasıl davranıyor?

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin bugün akşam saatlerinde yaklaşık 1500 dolar birden düşerek 8000 dolara kadar indi.

Fiyat TSİ 23.40 itibari ile 8477 dolarken yaşanan düşüş, kaldıraçlı kripto para borsası BitMEX’te yaklaşık 700 milyon dolarlık uzun pozisyonun tasfiyesine neden oldu.

Bitcoin’in bu sert hareketi, Coinbase’de sahip olduğu Bitcoin miktarına göre yüzde 10’luk dilime girenleri pozisyon artırmaya yönlendirdi.

Bilindiği gibi önde gelen kripto para borsalarından Coinbase, bir süre önce borsadaki büyük Bitcoin sahiplerinin işlem aktivitesini gösteren bir özellik devreye aldı. Bu özellik, Coinbase’de bulundurduğu Bitcoin’e göre yüzde 10’luk dilimde yer alan kullanıcıların alım satım davranışlarını gösteriyor.

Son veriler, bu kullanıcıların daha fazla Bitcoin satın aldığını ortaya koyuyor. Verilere bakıldığında yüzde 75 oranında alış, yüzde 25 oranında ise satış yapıldığı görülüyor.

Litecoin’de ise bu denge %80 alışa karşın %20 satışla daha çarpıcı.

Diğer kripto paralardaki görünüm ise şöyle:

  • XRP: %78 alış, %22 satış
  • ETH: %63 alış, %37 satış
  • BCH: %71 alış, %29 satış
  • XLM: %63 alış, %37 satış

Sorumluluk reddi beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir, habere konu şahıs/şirketlerin kendi görüşleridir. Kripto para yatırımları, yüksek riskli yatırımlardır. Yeterli deneyim ve birikime sahip değilseniz bir danışmandan yardım almanız önerilir. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Uzmancoin ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl