Ölü altcoin’ler: 2019’da tek bir kod satırı bile yazmadılar

2019'da herhangi bir geliştirme yapılmayan yüzlerce altcoin bulunduğu tespit edildi. Üstelik bu altcoin'lerin piyasa kapitalizasyonu 400 milyon doları aşıyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto para projelerinin GitHub’daki aktivitilerini takip eden CoinCodeCap tarafından hazırlanan raporda, birçok altcoin’in 2019 yılında tek bir kod satırı yazmadığı ya da eklemediği belirtildi.

2000’in üzerinde kripto para üzerinde gerçekleştirilen araştırmada bunların yüzde 32’sinin 9 ayı geride kalmak üzere olan 2019’da herhangi bir aktivitesinin olmadığı sonucuna ulaşıldı. Belki de daha çarpıcı olanı, bu duruma karşın şu anki piyasa kapitalizasyonları 415 milyon doların üzerinde.

Aktif olmayan projelerin çoğu, birkaç istisna haricinde 2018 yılında ortaya çıktı. En büyük aktif olmayan projenin Proton olduğu ve kodlarıyla ilgili güncellemenin en son bir yıl önce yapıldığı tespit edildi. Proton, 85 milyon dolarlık piyasa kapitalizasyonuyla zirvede yer alırken onu 45 milyon dolarla BQT ve 32 milyon dolarla Sprouts takip ediyor. Bu son iki projenin ikisinin de 2018’den bu yana herhangi bir aktivitesi yok.

En çok YoBit listeliyor

Raporda ayrıca söz konusu projelerin ağırlıklı olarak hangi borsalarda yer aldığı da aydınlatıldı. Buna göre bu gibi coin’leri en çok listeleyen borsa toplamda 62 adetle YoBit ve onu 32 ile CoinExchange, 30 ile Crex24 izliyor.

Uzun zamandır herhangi bir geliştirme yapılmayan altcoin’lerin tamamına şu adresten ulaşılabiliyor: http://bit.ly/2lHWKy2

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl