SEC’den EOS’a 24 milyon dolar ceza

SEC, 2017 ve 2018 arasında ICO gerçekleştiren EOS'un ana şirketi Block.one'a 24 milyon dolar tutarında ceza kesti

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC), EOS’un ana şirketi Block.one’a kayıt dışı bir ICO gerçekleştirdiği suçlamasıyla 24 milyon dolar ceza kesti. Şirket, cezayı ödemeyi kabul etti.

2017 ile 2018 yılları arasında bir yıl süren bir ICO yapan EOS, 4.1 milyar dolar para toplamıştı.

Konuyla ilgili bildiride düzenleyici kurum, Block.one’ın ICO’sunu bir menkul kıymet satışı olarak kaydettirmediğini belirtirken SEC’den Stephanie Avakian, Block.one’ın ICO’suna katılan birçok ABD’li yatırımcı olduğunu söyledi. Bundan dolayı yasayı ihlâl eden Block.one hakkında ceza kararı alındı.

Bir başka SEC yetkilisi Steven Peikin ise “Block.one, bir menkul kıymet satışında yer alan katılımcılar olarak ICO yatırımcılarına hakları olan bilgileri sağlamadı. SEC, yatırımcılar bilinçli yatırım kararları vermeleri için gereken bilgilerden yoksun bırakıldığında yaptırım uygulamayı taahhüt eder.” ifadelerini kullandı.

SEC’nin bildirisinden kısa bir süre sonra kendi internet sitesinde bir açıklama yayınlayan Block.one, “SEC ile olan anlaşmazlıkları çözmekten heyecan duyuyoruz” dedi ve EOS’un fiyatı yüzde 6’nın üzerinde artış gösterdi. Kripto para TSİ 10.00 itibari ile 3.02 dolardan alınıp satılıyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl