İlk Bitcoin milyonerlerinden Jered Kenna’dan Bitcoin itirafları

İlk Bitcoin milyonerlerinden biri olan Jered Kenna, endüstriye olan sevgisini yitirdiğini söyledi ve artık birçok şeyin eskisi gibi olmadığını iddia etti.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

İlk Bitcoin milyonerlerinden biri olan Jered Kenna, en büyük kripto paranın fiyatı Eylül’ün son günlerinde yüzde 20 düştükten sonra Twitter’a gelerek endüstriye olan sevgisini yitirdiğini söyledi.

Daha sonra Bloomberg’e konuşan Kenna, “İlk günlerde konuştuğumuz şeyler gerçekten önemli olan şeylerdi ve çok az insan para kazanmaktan bahsediyordu. Şimdi ise insanların odaklandığı tek şey para kazanmak.” dedi.

37 yaşındaki Kenna, şu anda yalnızca 0.5 Bitcoin’i olduğunu öne sürüyor. Zamanında binlerce BTC’si olan milyoner, ilk BTC’lerini fiyat 20 cent olduğu dönemde satın aldı. Aynı zamanda Kenna, ABD’nin ilk kripto para borsası ve dünyanın ilklerinden TradeHill’in kurucusuydu. Söz konusu platform, tüm küresel Bitcoin işlemlerinin üçte birini tek başına gerçekleştiriyordu. Kenna, endüstriye para kazanmak için değil, dünyayı değiştirmek için girdiğini söylüyor. Girişimci, kripto paranın son yıllarda ödemelerde devrim ve bankacılık sistemine meydan okuma yerine tamamen spekülasyonlarla ilgili olduğunu belirterek hayal kırıklığına uğradığını dile getiriyor.

Milyoner isim, kripto para alanındaki eski arkadaşlarının çoğunun kendisi gibi hissettiğini öne sürerek “Geçen hafta Miami’de bir kripto para etkinliğindeydim ve her yerde güzel modeller vardı. Yıllar önce bu toplantılar teknoloji meraklılarıyla dolu olurdu.” diyor.

İki saldırıda milyonlarca dolar kaybetti

Kenna’nın kripto para alanından çıkışı biraz gayri ihtiyari oldu. 2010 yılında kazara bugünkü değeri 6.5 milyon dolar eden bilgisayarındaki 800 BTC’yi sildi. 2016’da da bir saldırıda milyonlarca dolar kaybetti. O günden beri hayatını kripto para dünyasının dışına taşımayı seçti. Kolombiya’da bir bira fabrikası açtı ve San Francisco’da 20Mission adında bir co-living girişimi kurdu.

Kenna’nın yeni girişimi 20Mission

Kenna, 2016 yılında saldırıya uğramadan hemen önce kripto paralarının yarısını satmış, Kolombiya’daki bira fabrikasına yatırmıştı.

Bitcoin milyoneri, 2016’daki olaydan sonra kripto para alanında aktif olarak yer almadı ve milyonlarca dolarlık parasının çalınmasından beri tansiyon ilacı kullandığını söylüyor.

Yarım Bitcoin’in yanı sıra Kenna, birkaç bin XRP’ye ve iki yıl önce yatırım yaptığı az bilinen bir kripto paraya sahip olduğunu ifade ediyor. Kripto paranın tamamen ortadan kalkmayacağını düşünen girişimci, “%90’ı spekülasyondan ibaret diyelim, kumarhanelerin %100’ü spekülasyon ve hâlâ ortalıktalar.” şeklinde konuşuyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl