Beaxy tarafından yalanlanan iddialar, BXY’nin çakılmasına yol açtı

Popüler kripto para borsalarından Beaxy'nin CEO'sunun kayıp olduğu ve platformdan para çekilemediği iddiaları, BXY'nin yüzde 60 değer kaybetmesine yol açtı. Söz konusu iddialar, hem borsa hem de CEO tarafından yalanlandı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Geçtiğimiz Haziran ayında piyasaya sürülen kripto para borsası Beaxy, sık sık bir dizi sorunla gündeme geldi.

Borsa, Ağustos ayında yaklaşık 45 BTC ve 111,000 XRP’nin çalınmasıyla sonuçlanan bir saldırı geçirdi. Saldırı sırasında platform üzerindeki XRP/BTC çiftinde fiyat yüzde 60’tan fazla düşüş yaşamıştı.

Beaxy, bu saldırının yaralarını sarmakla uğraştığı sırada CEO’su Artak Hamazaspyan’ın kayıplara karıştığı ve kullanıcıların paralarını çekemedikleri söylentileri ile sarsıldı. Söylentiler, borsanın kripto parası BXY’nin fiyatının 30 Eylül’den bu yana yüzde 50’nin üzerinde değer kaybetmesine yol açtı. 30 Eylül’de 0,020 dolardan işlem gören BXY, bugün itibari ile 0,008 dolara kadar yaklaşık yüzde 60 geriledi. İddiaların temeli, CEO’nun 14 Eylül’den beri kişisel Twitter hesabında hiçbir etkinlik göstermemesine dayanıyordu.

Beaxy ve CEO’sundan iddialara yalanlama

Söylentilerin iyice ayyuka çıkmasının ardından hem Beaxy hem de CEO Artak Hamazaspyan’dan açıklama geldi.

Beaxy’den yapılan açıklamada, “CEO’muzun ortadan kaybolduğu söylentileri doğru değil. Sadece ailesiyle ilgili acil bir durum nedeniyle bir paneli kaçırdı.” denildi.

Bu arada CEO’nun Beaxy’nin Discord hesabında geçen salı Voice of Blockchain etkinliğine kız kardeşinin kocasının hastalığı nedeniyle katılamayacağını bildirdiği ve endişeye yol açtığından dolayı özür dilediği ortaya çıktı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl