The Economist: Bitcoin türevleri yakında yasa dışı kumar sayılabilir

The Economist, regülatörler konuya giderek daha fazla eğilirken kripto para türevlerinin yakında yasa dışı kumar sayılabileceğini bildirdi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

The Economist’te yer alan haberde, regülatörlerin giderek artan bir şekilde kripto para türevlerinin perakende yatırımcılar için uygun olmadığını düşündükleri bildirildi.

Kripto para borsası BitMEX’te Bitcoin’deki son düşüşle birlikte yaklaşık 700 milyon dolarlık pozisyonun tasfiye edilmesine dikkat çeken The Economist, kripto para türevlerinin toksik hâle geldiğini ifade ediyor.

Habere göre, geçen ayki gibi krizler, regülatörlerin kripto para alanında kullanılan bu tür finansal enstrümanları hedefe almasına neden oldu. Japonya, kripto para türevleri için katı şartlar getirmeyi düşünürken Hong Kong’un perakende yatırımcıların kripto para fonlarına erişimini engellediği, Avrupa’nın ise geçen yıldan beri katı kısıtlamalar getirdiği vurgulandı. The Economist, İngiliz finansal düzenleyici organı FCA’nın da kripto para türevlerinin perakende yatırımcılara satılmasına dönük geniş kapsamlı bir yasak hazırlığı içerisinde olduğunu, dün konuyla ilgili bir müzakere gerçekleştirildiğini ve kararın 2020’nin başlarında alınmasının beklendiğini yazdı.

Chainalysis’in araştırmasına göre 2019 yılında şimdiye kadar kripto para türevlerinde 23 milyar doların üzerinde işlem gerçekleştirildi.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl