Brian Kelly: CFTC’nin Ethereum açıklaması çok büyük olay

Yatırım yönetimi şirketi BK Capital Management'ın CEO'su Brian Kelly, Ethereum'la ilgili CFTC'den gelen son açıklamanın kripto para alanı için çok büyük gelişme olduğunu söyledi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Dijital paralara odaklı yatırım yönetimi şirketi BK Capital Management’ın CEO’su ve CNBC’nin finans yorumcusu Brian Kelly, ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu’ndan (CFTC) gelen Ethereum ile ilgili son haberin kripto para sektörü için olumlu manada büyük bir olay olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Yahoo Finance All Markets Summit’te konuşan CFTC Başkanı Heath Tarbert, Ether’ın bir menkul kıymetten ziyade emtia olduğunu düşündüğünü ifade etmiş ve Ether vadelilerinin yakın zamanda ABD piyasasında işlem görmesine izin verilmesini beklediğini ileri sürmüştü.

Bu konudan bahseden Kelly, “CFTC’nin Ethereum’un bir emtia olduğunu söylemesi, kripto para alanı için büyük gelişme. Yasal netlik sağlıyorlar. CFTC şu anda ‘Bitcoin ya da bu akıllı sözleşme platformlarını satın alıyorsanız, bunlar emtiadır’ diyor.” şeklinde konuştu.

Kelly, sözlerinin devamında CFTC’nin açıklamasının büyük yatırımcılar arasındaki önemli bir endişeyi doğrudan ele aldığını ve kurumlar için kapıyı açtığını ekledi.

Kelly, “Hepsinin endişelendiği en büyük şey, yasaklanma durumu. CFTC şimdi ‘Yasaklamayacağız, düzenleyeceğiz’ diyor. Bu durumda Ethereum, Bitcoin ve diğer tüm akıllı sözleşme platformları dijital ekonomide emtia haline geldi. Ve bence bu çok büyük. Piyasanın bunu atladığını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl