Electroneum Türkiye’de

Kullanıcıların kendi akıllı telefonlarında madencilik yapabilmesini sağlayan Electroneum, Türkiye'yle ilgili yeni girişimler başlatıyor.

ecetroneumtr
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Electroneum, enflasyon ve yaptırımlarla zor zamanlardan geçen ve bu sayede kripto paralara müthiş ilginin olduğu Türkiye’de yeni anlaşmalar yaptıklarını açıkladı.

Kullanıcıların kendi akıllı telefonlarında madencilik yapabilmesini sağlayan Electroneum, Türkiye‘yle ilgili yeni girişimler başlatıyor.

Electroneum CEO’su Richard Ells, kullanıcıların ETN ile mobil kontör şeklinde ödeme yapabilmeleri konusunda ülkenin 3 telekom operatörüyle, küresel bir üçüncü taraf sağlayıcı ile olan ortaklık sayesinde çalışabileceklerini söyledi.

Ells konuyla ilgili olarak, “Bu kontörlü sistemin amacı insanlara kripto paraların bir değer olduğunu göstermekti. Türkiye’de yüzde 20’lik kesim kripto paraya sahip. Ancak bu yüzde 20, hala en zenginlerden. Kripto parayı kullananlar hala fakir insanlar değil” dedi.

Türkiye’de geçen ay başlatılan bu sistem Brezilya ve Güney Afrika’da da mevcut. Ells, Electroneum’un kripto paralarla ilgili olumsuz bakış açısını kırmak için kontör kullandığını söylüyor.

25 milyon bankasız insan!

Şirketin araştırmaları Türkiye’de banka hesabı olmayan 25 milyon insan olduğunu göstermiş ve bu da Türkiye’nin Electroneum için uygun bir yer olduğu sonucuna varmalarını sağlamış.

Ücret yok

Önümüzdeki haftalarda ise şirket kullanıcıların dijital kullanımı öğrenmek, bunları başkalarıyla paylaşmak ve becerilerini paraya çevirmek için yeni bir platform başlatmayı amaçlıyor. Burada kullanıcılar hiçbir ücret ödemeyecek.

Ells açıklamasında, “İnsanlara kredi kartıyla da ödeme yapılıyor ancak havale söz konusu olduğunda ETN devreye giriyor ve kişi banka hesabına sahip olmak zorunda kalmıyor.” diyor. Ells ayrıca Türkiye’deki 3.6 milyonluk mülteci ve göçmen nüfusunu da hedeflediklerini belirtti.

“Türkiye, olmamız gereken ilginç bir yer”

Ells ayrıca “Özellikle mülteciler için kolay transfer edilebilir ve rahatça taşınabilecek bir değer gerekiyor. Türkiye bizim olmamız gereken ilginç bir yer.” diye konuştu.

Ells “Hükumetle ilgisi olmayan kuruluşlar, STK’lar ile birlikte “Görev Okulu” adında tamamlayıcı bir platform kurulurken, dijital beceri dersleri bu okulda olacak. İnsanlar, sosyal medyadaki stop-motion görsellerden, hareketli animasyon videolara kadar birçok şeyi akıllı telefonlarda nasıl yapacaklarını görecekler.” diye de ekliyor.

Electroneum, Temmuz ayında başlattığı ‘proof of responsibility’ ağının doğrulayıcısı olan STK’lar ile sıkı ve güçlü bağlara sahip.

Ells, insanların dijital olan becerilerinden para kazanmalarına şans verilmesinin sistemde büyük etki yaratacağına inanıyor.

Bu sistemden sadece mülteciler yararlanmayacak. Türkiye, kripto para alanında sürekli yükseklere yürüyor ve kripto paraya karşı duyulan ilgi ve sevgi her geçen gün artıyor.

İstatistikler, enflasyon ve devalüasyon olan ülkelerin kripto paralarla güçlü bir bağ oluşturduklarını gösteriyor. Venezuela bunların en büyük örneği.

Bu sene Türkiye‘de enflasyon yüzde 20’ye çıktı ve Türk lirası dolar karşısında yüzde 40’a yakın değer kaybetti.

OKEx borsası, operasyon direktörü Andy Cheung, Decrypt’e yaptığı açıklamada Türkiye’nin Avrupa bölgesindeki kripto para ticareti hacmine büyük katkı sağladığını söyledi. Cheung, “Türkiye’den yapılan kayıtlarda önemli bir artış görüyoruz. Buradaki talep hiç şüphesiz çok yüksek ve toplum hem yeni teknolojiye açık hem de istekli” dedi.

Electroneum, dijital para alımını yaygınlaştırmak ve ana akım kripto paralara geçişi sağlamak için çok çalışıyor. Çoğu Brezilya ve Güney Afrika gibi gelişmekte olan ülkelerden yaklaşık 3.2 milyon kullanıcıya sahipler.

Ells ayrıca Asya’ya doğru da genişleyeceklerinin ve insanların kripto paralarını daha güvenli saklayabilmeleri için yenilikçi araçlarını yeni yıldan hemen önce açıklayacaklarının sözünü verdi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl