Poloniex ABD’den vazgeçti, yeni borsa kuruyor

ABD merkezli bir kripto para borsası olan Poloniex, ABD’deki müşterilere yönelik alım-satımı desteklemeyecek yeni bir borsa oluşturmak için Circle’dan ayrılıyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD merkezli bir kripto para borsası olan Poloniex, ABD’deki müşterilere yönelik alım-satımı desteklemeyecek yeni bir borsa oluşturmak için Circle’dan ayrılıyor.

Yeni firmayı Asyalı yatırım grubu destekledi

Polo Digital Assets adlı yeni bağımsız firma Poloniex’i ana şirketi Circle’dan ayrılmasını sağlayacağı resmi bir duyuruyla açıklandı. Poloniex’e göre, bu, piyasadaki rekabet gücünü artırmak için yeni özellikler, varlıklar ve hizmetlerle, küresel kripto para yatırımcılarının ihtiyaçlarına odaklanmasına yardımcı olacak.

Ayrı bir blog gönderisinde Circle, Polo’nun bilinmeyen bir Asya yatırım grubundan destek aldığını söyledi.

Hareketin bir parçası olarak, firma önümüzdeki birkaç yıl içinde 100 milyon dolar harcamayı planlıyor ve 21 Ekim’den itibaren 2019’un sonuna kadar tüm spot işlem ücretlerini %0’a indirecek.

ABD pazarından ayrılıyor

Firmanın küresel olarak rekabet edebilmesi için ABD pazarını feda etmesi gerekecek. Duyuruya göre, Polo Digital Assets ABD’deki müşteriler tarafından kullanılmayacak ve Circle, ABD merkezli Poloniex müşterileri için işlemleri durdurmaya başlayacak.

1 Kasım 2019’dan başlayarak, ABD müşterileri artık borsada işlem gerçekleştiremeyecek. İşlemler sona erdiğinde, ABD kullanıcıları 15 Aralık 2019 tarihine kadar varlıklarını Circle üzerinden çekebilecekler.

Circle eylül ayında bir çok projeyi durdurdu

Circle, Şubat 2018’de Poloniex’i 400 milyon dolara satın almıştı. Eylül ayı sonlarında, Circle, 30 Eylül’de ödeme uygulaması Circle Pay’in sonlandırılmasının ardından haftalık kripto para piyasa araştırması ürünü Circle Research’ü durdurma kararını açıkladı. Firma, yeni cüzdan hizmetleri gibi finansal ürünler geliştirmek ve Poloniex aracılığıyla dijital para birimlerinin benimsenmesini kolaylaştırmak istediğini iddia etmişti.

Söylentiler

TheBlock’ta yer alan habere göre, Circle’dan Asyalı yatırımcı grubu hakkında bazı bilgiler sızdı ve bu bilgiler arasında Tron’un kurucusu Justin Sun’ın adı geçiyor. Kaynaklar tarafından, yatırımcı grubunun liderliğini Justin Sun’ın yaptığıyla ilgili bilgi verildiği söyleniyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl