Opera Bitcoin ödemelerine izin veren ilk büyük tarayıcı oldu

Web tarayıcısı Opera, Bitcoin ödemeleri yapılmasını sağlamaya başladı.

opera browser
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Web tarayıcısı Opera, Bitcoin ödemeleri yapılmasını sağlamaya başladı.

Şirketin, 21 Ekim’de yaptığı basın açıklamasında Opera’nın 350 milyon kullanıcısının şu anda tarayıcı üzerinden BTC alabildiği ve gönderebildiği belirtildi. Tarayıcıda ayrıca e-ticaret sitelerinde kripto parayla satın alma işlemi de yapılabileceği bilgisi verildi.

Ayrıca kullanıcıların sahip olunan kripto parayı takip edebilmeleri için tarayıcıda Bitcoin ve Tron (TRX) cüzdanları da bulunuyor.

Opera’nın kripto para departmanının başındaki isim olan Charles Hamel konuyla ilgili olarak, “Bitcoin de dahil olmak üzere tarayıcımıza Blockchain tabanlı birçok teknolojiyi eklememiz bir sonraki adımlar için en uygun politika. Bu sayede Bitcoin cüzdan sahibi olan kişiler parayı cüzdanda tutmak dışında birçok alanda da hareket edebilecekler” dedi.

Birçok özellik yaz sezonunda tarayıcının Beta versiyonunda zaten yayınlanmıştı. Hatırlanacağı üzere tarayıcıda alışverişe izin veren ilk kripto para da Şubat ayı itibariyle Ethereum’du.

Opera’nın Web 3.0 odaklı gelişmeleri

Geçtiğimiz aylarda Opera, Web 3.0’a atıfta bulunarak yeni geliştirmeleri açıklamıştı. Web 3.0 terimi internettteki yeni gelişmelere atıfta bulunan bir terim. Bu teknoloji, yüksek kalite içerik ve Blockchain’in katılımı, merkeziyetsiz bilgisayarlar ve dijital paralar gibi başlıkları kapsıyor.

Şirket web tarayıcısının IOS sürümünü çıkardı. Opera Touch adı verilen sürüm, Ethereum protokolünü, Ethereum Web 3 uygulamalarını ve web 3.0 tarayıcısını destekliyor. Web 3 ile kullanıcılar birbirleriyle iletişime geçmenin yanında birçok kripto işlem de yapabiliyor.

Eylül 2019 itibariyle Opera‘nın tarayıcı piyasasındaki payı sadece yüzde 3 olsa da, Web 3’ün bu anlamdaki uyumluluğu ve kripto paralara olan birleşimi ileriye dönük deneysel bir adım olarak görülüyor.

Hamel’in daha önce iddia ettiği gibi; şirket, teknolojileri daha yaygın hale getirmek amacıyla “çevrimiçi kripto para birimlerini kullanma ve Web 3’e özel uygulamalar veya uzantılar yoluyla erişme” konusundaki sorunları gidermeyi hedefliyor.

Öte yandan kripto para destekli tarayıcı Brave de yaptığı açıklamada kullanıcı sayısındaki artışı gösterdi ve günlük 2.8 milyondan fazla kullanıcının olduğuna değinildi. Web reklam ağına abone olan yaratıcıların sayısının da ciddi şekilde arttığı bildirildi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl