Ripple yöneticisi Orta Doğu’yu büyük fırsat olarak görüyor

Navin Gupta ödeme sistemleri pazarlarını hedef alan şirketler için Orta Doğu piyasasının büyük bir fırsat olduğunu söyledi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kısa bir süre önce, CNBC’den Hadley Gamble, Abu Dabi’de, Ripple’ın Güney Asya ve MENA Genel Müdürü Navin Gupta ile görüştü. Gupta, Orta Doğu bölgesindeki fırsatlara değindi.

Gupta’ya göre; örnek bir kullanım şeklinin ortaya çıkması para dünyasında çok önemli ve şu anki para gönderme ve havale sistemleri ise çok yavaş ve hataya meyilli. Bu da sistemin devam etmesini zorlaştırıyor.

Gupta sözlerine şöyle devam etti:

“Ripple, bankalarla ve kurumlarla çalışarak, regülasyonlara da uyarak bunu değiştirmek istiyor. Kullanılabilme durumu çok önemli. Biz bunu tüm dünyada yüzlerce finansal kurumla yapabilme kabiliyetine sahibiz. Bugün, burada müthiş bir dağıtım ağına sahibiz ve insanların evlerine para gönderebilmelerini sağlıyoruz.”

Gupta’ya göre, bugün sınır ötesi işlerin çoğuna, pazarın %100’üne sahip bankalar ve onların ödeme hizmeti sağlayıcıları hakim. Gupta, Ripple’ın da yapmak istediğinin bu olduğunu söyledi ve “Tesisatı komple değiştiriyoruz. Onun yerine de internet dönemi tesisatı koyuyoruz. Bununla birlikte finansal kurumlar daha hızlı, hatasız ve şeffaf olacaklar” yorumunu yaptı.

Ripple yöneticisi ayrıca bankaların, sınır ötesi havale işlemlerini kolaylaştırmak için önceden fonlanmış olan Nostro hesaplarını kullanmasının insanların evlerine para göndermesini pahalıya getirdiğini belirtti. Ancak Ripple, bu sistemde bir köprü olarak XRP kripto parasını kullanıyor.

“Dirhemlerinizi İngiltere’ye, Londra’ya gönderdiğiniz zaman elinize ne kadar para geçeceğini bilmeniz gerekir. Nostro hesaplarının giderleri çıkarıldığı zaman müşteriler çok daha ucuz hizmet alabilecekler.”

Gupta ödeme sistemleri pazarlarını hedef alan şirketler için Orta Doğu piyasasının büyük bir fırsat olduğunu söyledi. Ayrıca önümüzdeki 5 senede Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi havale sistemlerinden 2 ya da 3 global şirketin çıkmasının kendisini şaşırtmayacağını da ifade etti ve ekledi:

“Bence çok büyük bir fırsat var. ABD’nin kendi ekosistemine baktığınız zaman çok ciddi bir pazar; şirketler ve VC fonları düzenleyici yapıyı deneme fırsatına sahipler. Aynı fırsat Orta Doğu’da da var. Buradaki pazar dünyadaki en büyük para gönderme pazarı”

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl