Ripple CEO’su: Mark Zuckerberg kripto dünyasına geç kaldı

Ripple'ın CEO'su Brad Garlinghouse, Facebook CEO'su Mark Zuckerberg ve Libra hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Piyasada en büyük hacme sahip alternatif kripto paraların başında gelen Ripple’ın CEO’su Brad Garlinghouse, Facebook CEO’su Mark Zuckerberg ve Libra hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

2020 yılının son çeyreğinde gerçekleşmesi beklenen Libra projesinin ABD’li politikacılar tarafından güven vermediğini söyleyen Garlinghouse, Libra’yla alakalı karşılaştırma sorusuna “Libra’yla aramızdaki fark: Ripple yıllardır bu piyasada ve dünyada 200’den fazla müşterisi var. Libra ise henüz çok yeni.” yanıtını verdi. CEO, Facebook’un vizyonunu anladığını ancak bunun yeterli olmadığını söyleyerek bir güven yarattıktan sonra Kongre’yi ikna edebileceklerini dile getirdi.

Libra’nın ‘yeni’ bir fikir ve inovasyon olduğu iddiasına katılmayan Ripple CEO’su, “Buraya nasıl geldiler ve bunun adil olup olmadığı konusunda bir güven açığı var. Bence herhangi bir finansal hizmet için, güven temeline sahip olmalısınız. Bu yüzden Facebook’un bu konuda öncülük ettiğini görmek için zamanlama ilginç. Mark Zuckerberg‘in ifadesinin ilginç bir diğer noktası da, Amerika’nın liderliğine yardım ettiklerini söylemesiydi. Fakat Libra’yı İsviçre’de kurdular. ” ifadelerini kullandı.

Sosyal medya devi Facebook‘un CEO’su, ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’ne verdiği ifadede, hükumetin onayını almadan Libra planının uygulamaya konmayacağını belirterek, Libra’nın “Amerikan icadı”nın iyi bir örneği olduğunu ve dünyada banka hesabı olmayan bir milyarı aşkın insanın hayatını kolaylaştıracağını söyledi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl