NEO’da dikkat çeken yükseliş

Piyasa genelinde hafif artışlar görülürken, Çinli altcoin NEO son 24 saat içinde oldukça yükseldi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin’in 7,500 dolardan 10,000 dolarlara kadar yükselişinin ardından kripto para piyasasında durgunluk hakim oldu. Piyasa genelinde hafif artışlar görülürken, Çinli altcoin NEO son 24 saat içinde oldukça yükseldi.

Kripto para birimi piyasaları için çarpıcı bir iyileşme olarak tanımlanabilecek Bitcoin gibi büyük kripto para birimleri, yükselişlerinin ardından fiyatlarını korumayı başardı. Bir haftalık tabloya baktığımızda coinlerde ‘yeşil’ bir görünüm mevcut.

Son 7 günde %13’ten fazla kazandırdıktan sonra bu hafta en iyi performans gösterenler arasında yer alan Bitcoin bu haberin yazıldığı sırada 9,600 dolar civarında. En büyük alternatif coin olan Ethereum (ETH) geçtiğimiz haftaya göre % 6.2 artışla şu an 186 dolardan kendine alıcı buluyor. Ardı sıra gelen kripto paralardan Bitcoin Cash (BCH) % 23, Litecoin (LTC) % 10, XRP %1.6’dan fazla artış yaşadı.

En büyük artış NEO’da

Bunun yanı sıra, büyük bir kısmının yani en iyi 25 kripto para biriminin 16’sı yeşillendi. Piyasada bunların arasında, Bitcoin SV (BSV) ve NEO dikkat çeken bir artış gösterdi ve yatırımcılarına kazandırdı. NEO, yüzde 30’a varan bir ivmeyle yüzde 11.44 dolara yükseldi. Öte yandan, Bitcoin SV, yaklaşık % 7’lik bir yükselişle 143 dolar civarlarında seyrediyor.

NEO’nun bu yükselişinin ardındaki en büyük sebebin Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in blockchain ile ilgili yaptığı önemli açıklamanın yarattığı etkinin olabileceği belirtiliyor.

‘Çin Ethereumu’ ismiyle anılan ve bir akıllı sözleşme platformu olan NEO’nun, Çin hükümetinin 2020 yılının Ocak ayında yeni kriptografi yasasını uygulamasıyla beraber ülkenin Blockchain konusunda öncü olabileceği ve bu coşkuyu ülkeye yayabileceğini düşündürüyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl