Litecoin yatırımcılarını canlı yayında dolandırdılar

Dolandırıcılar, Litecoin yatırımcılarını, Youtube'da canlı yayın yaparak dolandırdılar. Söz konusu dolandırıcılığın boyutu 2000 LTC'ye ulaştı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto para piyasasında cirit adan dolandırıcılar, her seferinde yöntem geliştiriyor ve farklı mecraları deniyorlar. Son örneklerden birinde Litecoin yatırımcıları yaklaşık 120,000 dolar değerinde 2000 LTC’yi dolandırıcılara kaptırdı.

Söz konusu dolandırıcılık, bundan iki gün önce Youtube üzerinde gerçekleştirildi.

Video paylaşım sitesinde Litecoin Vakfı’nı taklit eden bir kanal oluşturan dolandırıcılar, Litecoin kurucusu Charlie Lee’nin videosuyla yaptıkları canlı yayında yatırımcıları çekmek için sahte hediye kampanyası düzenledi.

Aşağıdaki görselde görüldüğü gibi binlerce kişinin izlediği yayında 5 LTC karşılığında 50, 20 LTC karşılığında 200 ve 500 LTC karşılığında 5000 LTC gönderme gibi vaatlerde bulunuldu. Buna inanan bazı yatırımcılar, canlı yayında belirtilen Litecoin adresine LTC göndermeye başladılar. Adreste kısa süre içinde yaklaşık 2000 LTC birikti.

Litecoin blok gezginine göre dolandırıcıların paylaştığı adres, şimdiye kadar tam olarak 1918 LTC aldı. Bu LTC’lerin değeri, bugünkü kurla 112,000 dolar ediyor.

Öte yandan “lite.foundation” şeklinde sahte bir sitede yürütülen benzer bir kampanyada ise belirtilen adrese 17,500 dolarlık yaklaşık 310 LTC gönderildi. Bu adrese son gönderimin 10 saat önce yapıldığı belirlendi.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl