Bolivya’da 60 bitcoiner, polis tarafından tutuklandı

Bizi Google Haberler'de Takip Edin Bolivya Finansal Denetleme Kurumu (ASFI), bitcoin yatırımıyla ilgili olarak eğitim faaliyetleri yürüten 60 kişinin tutuklandığını duyurdu. Bitcoin’i açıkça yasadışı ilan eden az sayıdaki ülkelerden biri olan Bolivya’da 2014 yılında tüm dijital para birimleri yasaklanmıştı. Bolivya hükümeti ve merkez bankası, dijital para birimlerinin yalnızca insanların paralarını çalmak için mevcut olan piramit bir düzen olduğuna inanıyor. ‘Yaptıkları tek şey vatandaşın parasını çalmak’ Bolivya Finansal Sistem Denetleme Kurumu (ASFI) Genel Müdürü Lenny Valdivia, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:...

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bolivya Finansal Denetleme Kurumu (ASFI), bitcoin yatırımıyla ilgili olarak eğitim faaliyetleri yürüten 60 kişinin tutuklandığını duyurdu.

Bitcoin’i açıkça yasadışı ilan eden az sayıdaki ülkelerden biri olan Bolivya’da 2014 yılında tüm dijital para birimleri yasaklanmıştı. Bolivya hükümeti ve merkez bankası, dijital para birimlerinin yalnızca insanların paralarını çalmak için mevcut olan piramit bir düzen olduğuna inanıyor.

‘Yaptıkları tek şey vatandaşın parasını çalmak’

Bolivya Finansal Sistem Denetleme Kurumu (ASFI) Genel Müdürü Lenny Valdivia, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Yurtdışında faaliyet gösteren dijital para birimleri ile ilgili eğitimler vermek için dolaşanları tutukladık ve broşürlerine el koyduk. Bolivya vatandaşları aptal olmamalı, Whatsapp aracılığıyla dijital para birimlerine bağlı gruplara katılmamalıdır. Yaptıkları tek şey, nüfusun avantajlarından yararlanarak halkın paralarını çalmak ve onları kandırmaktır.”

Bitcoiner’ların zor zaman geçirdiği tek ülke Bolivya değil

Bitcoiner’ların zor zaman geçirdiği tek ülke Bolivya değil. Bu yılın başlarında, 300 madencilik makinesine el konulmuş ve 4 madenci elektrik hırsızlığı ve siber dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Yüksek enflasyonun Venezuela’daki Bolivar’ı vurması, birer alternatif haline gelmeleri kripto para birimlerini hükümetin hedefine oturttu.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl