Rus Merkez Bankası: Kripto para alanlara şüpheli damgası vurun

Rusya Merkez Bankası, ülkedeki bankalardan kripto paralarla ilişkili hesap sahiplerini "şüpheli" olarak damgalamalarını istiyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Rusya Merkez Bankası, ülkedeki bankalara, kripto paralar ile uğraştıklarını düşündükleri hesap sahiplerini “şüpheli” olarak damgalamalarını istediğini açıkladı.

Cryptonews’in RBC’den aktardığına göre; Merkez bankası, bankaların kara parayla mücadele protokolü olan ‘375-P’de değişikliğe gidilmesini talep etti.

Teklifin yasalaşması için hükumetin de onayı gerekiyor ancak bunun açıklanması bile ülkedeki kripto para topluluğunu korkutmaya yetecek gibi gözüküyor.

Bu protokol 2012 yılından bu yana hiç değiştirilmedi ancak değiştirilirse de etkileri çok geniş olacak. Bankalar, ‘şüpheli hareketleri’ kara para aklama düzenlemelerini kullanarak bulabilirler. Bu kanun bazı işlemlerin reddedilmesinde kullanılabildiği gibi hesapların dondurulması ya da kapatılması sonucuna kadar etki edebilir.

Bu arada 2019’un Aralık ayında da belirtildiği gibi Rusya İçişleri Bakanlığı, kripto varlıklara el konulabilmesinin önünü açan taslağın Yüksek Mahkeme ve federal kurumlarla birlikte yapılan çalışmanın ardından 2021 itibariyle hazırlanacağını ve kanun olmasını yönünde teklif verileceğini açıklamıştı.

Tüm bunlara rağmen Rus kripto para severler için bir umut ışığı da görünmüyor değil. Kripto paralara şüpheci yaklaşan Merkez Bankası son olarak Blockchain teknolojisi desteği alan ‘tokenizasyon’ planına da onay verdi.

RBC’de yer alan bir başka habere göre de; bir metal şirketi olan Norilsk Nickel’in (Nornickel) tokenize bir metal ticareti platformu kurma talebine Merkez Bankası yeşil ışık yaktı.

Şirketin sahibi olan dolar milyarderi Vladimir Potanin, Nornickel’in dünyanın en büyük paladyum üreticisi, ayrıca nikel, platinum ve bakırda da en büyük üreticilerden biri olduğunu iddia ediyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl