Ripple CEO’su: XRP satışı olmadan kâr da olmaz

Ripple CEO'su Brad Garlinghouse, şirketin XRP satışı yapmadan kârlılık sağlayamayacağını itiraf etti.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, XRP satışlarının, şirketin kârlılığının önemli bir kısmını oluşturduğunu söyledi.

Konuyla ilgili Garlinghouse, Financial Times’ta cuma günü çıkan haberde, “XRP satışı olmazsa kârlılık ya da nakit akışı sağlayamayız” dedi. Garlinghouse ayrıca, “Açıkçası XRP sadece bir kaynak. Bu soruya nasıl cevap vermeliyim bilmiyorum. Çünkü yazılımımızı elimizden alırsanız bu bizi daha az kârlı bir şirket yapar. Elimizdeki XRP’yi de alırsanız, bu da bizi daha az kârlı bir şirket yapar. Sonuç olarak buna tek bir konu olarak bakmamalıyız” yorumunda bulundu.

Bu arada Ripple’ın toplam XRP satışları da dördüncü çeyrekte % 80 azaldı. Bu keskin azalma, kurumsal satışlar ve Ripple şirketinin düzenli satışlarındaki düşüşle, bir başka deyişle kripto para borsalarındaki satışların azalmasıyla birlikte yaşandı.

Öte yandan Garlibhouse, Ripple çözümlerini kullanan şirketlerin “şekil, boyut, tip ve yüksek öncelikleri’ne göre teşvik edildiklerini belirtti.

Gerçekten de, geçen hafta Ripple müşterisi MoneyGram, 2019’un 3. ve 4. çeyreklerinde firmadan 11.3 milyon dolar aldığını açıklamıştı. Ödeme ise XRP’yle yapılmıştı

MoneyGram ayrıca, alınan XRP’yi, ‘piyasa değeri esas alınarak ölçülen belirsiz bir soyut varlık’ olarak muhasebeleştirildiğini belirtti. Şirket ayrıca, “Bu tür geleceği belli olmayan soyut varlıklar, sermaye kâr ya da zararı olarak sonuçlanacak ve faaliyet tablosunda ekipman ve malzeme olarak kaydedilecektir” açıklamasını yaptı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl