Ethereum’da şaşkınlık yaratan durum: 87,000 dolarlık işlem ücreti

Ether'deki fiyat çöküşünün ortasında biri, işlem ücreti 87 bin dolar olan bir işlem gerçekleştirdi. Transferde taşınan değer ise 0'dı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Gece saatlerinde Ethereum’un fiyatı 100 doların altına indiği sıralarda blok zincirinde şaşırtıcı bir işlem gerçekleştirildi.

TSİ 06.00 civarında kripto para borsası Coinone’a ait cüzdandan bilinmeyen bir cüzdana işlem değeri 0 olan bir transfer yapıldı. Burada şaşırtıcı olan, işlem değerinin 0 olması değil, transfer ücreti için tam 656 ETH ödenmesiydi. Bu miktar, mevcut fiyatlarla 87,000 dolar ediyor.

Kaynak: Etherscan

Ether’in fiyatındaki büyük düşüşle hemen hemen aynı sıralara denk gelen işlemin arka planı belirsizliğini koruyor. Ethereum’da daha önce de benzer işlemlere rastlanıldı. Örneğin geçtiğimiz yılın Şubat ayında biri o dönem değeri 22 dolar eden 0.15 ETH transferi için 450 bin dolar ödemişti. Geçmişte Bitcoin ve Litecoin gibi blok zincirlerinde de bunun gibi işlemler görüldü.

Bugünkü işlemin bir hatadan kaynaklanmış olabileceği belirtiliyor. Bununla birlikte özenle hazırlanmış bir para aklama operasyonu olma ihtimali de değerlendiriliyor. İşlemle ilişkili cüzdanın Kore’de regüle edilmiş bir borsa olan Coinone’a ait olması, ikinci ihtimali zayıf kılıyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl