Bir Rus bankası Proje Yönetimi için blockchain’i test ediyor

Bizi Google Haberler'de Takip Edin Rus devletine ait olan Vnescheconombank (VEB) yönetim kurulu başkanı Sergey Gorkov, bu sonbaharda teste başlayacakları proje yönetiminde blockchain teknolojisini kullanacaklarını açıkladı. Bir Rus bankasının finansal sektörde blockchain teknolojisini kullanmaya karar vermesi bir ilk değil. Rusya Merkez Bankası da blockchain’i kullanacak Haziran ayında Rusya Merkez Bankası (Bank of Russia), “Masterchain” adlı bir teknik prototip geliştirildiğini açıkladı. Prototip, Rus finans sistemindeki bankalar arasındaki bildirimler ve mesajlaşmalar için blockchain teknolojisini kullanıyor. Blockchain, Sberbank’ta 2.5 yıl içinde uygulamaya konacak...

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Rus devletine ait olan Vnescheconombank (VEB) yönetim kurulu başkanı Sergey Gorkov, bu sonbaharda teste başlayacakları proje yönetiminde blockchain teknolojisini kullanacaklarını açıkladı.

Bir Rus bankasının finansal sektörde blockchain teknolojisini kullanmaya karar vermesi bir ilk değil.

Rusya Merkez Bankası da blockchain’i kullanacak

Haziran ayında Rusya Merkez Bankası (Bank of Russia), “Masterchain” adlı bir teknik prototip geliştirildiğini açıkladı. Prototip, Rus finans sistemindeki bankalar arasındaki bildirimler ve mesajlaşmalar için blockchain teknolojisini kullanıyor.

Blockchain, Sberbank’ta 2.5 yıl içinde uygulamaya konacak

Buna ek olarak, Şubat ayında Rusya’nın en büyük bankası Sberbank’ın CEO’su Herman Gref, blockchain teknolojisinin ticari uygulamalar için 2.5 yıl içerisinde uygulamaya konacağını ifade etmişti.

2019 yılında Rusya’da tamamen yasallaşacak

Mayıs ayında Rusya’nın İletişim ve Kitle İletişim Bakanlığı tarafından yapılan bir duyuru Gref’in açıklamalarını doğruladı. Bakanlık, Rusya’nın 2019 yılında blockchain teknolojisini yasallaştırmayı ve düzenlemeyi planladığını ifade etti.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl