Japonya ve Güney Kore, Bitcoin’e daha fazla yatırım yapacak

Bizi Google Haberler'de Takip Edin Japonya ve Güney Kore‘deki düşük birikim oranları, her iki ülkenin vatandaşlarını Bitcoin’e daha fazla yatırım yapmaya itiyor. 2017 yılında şimdiye kadar Asya’daki hisse senetlerinden ortalama olarak yüzde 17’lik bir kazanç elde edildi. Ancak bu oran, Bitcoin ve altcoinlerle ile karşılaştırıldığında arada uçurum bulunuyor. Kripto para piyasasında aynı dönemde yüzde 124’lük bir kazanç elde etmek mümkün olabildi. Sadece Mayıs ayında Bitcoin, ay boyunca yüzde 60’lık bir artış gördü. Bitcoin’in 2017’deki hızlı yükselişinin nedenlerinden biri Japonya ve Güney...

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Japonya ve Güney Kore‘deki düşük birikim oranları, her iki ülkenin vatandaşlarını Bitcoin’e daha fazla yatırım yapmaya itiyor.

2017 yılında şimdiye kadar Asya’daki hisse senetlerinden ortalama olarak yüzde 17’lik bir kazanç elde edildi. Ancak bu oran, Bitcoin ve altcoinlerle ile karşılaştırıldığında arada uçurum bulunuyor. Kripto para piyasasında aynı dönemde yüzde 124’lük bir kazanç elde etmek mümkün olabildi. Sadece Mayıs ayında Bitcoin, ay boyunca yüzde 60’lık bir artış gördü.

Bitcoin’in 2017’deki hızlı yükselişinin nedenlerinden biri Japonya ve Güney Kore

Bu yılın başında Çin Merkez Bankası’nın aldığı sıkı önlemin ardından Japonya ve Güney Kore’de daha fazla yatırımcı kripto para borsalarına yöneldi. Reuters’a göre, Japonya ve Güney Kore’deki artan Bitcoin yatırımının, Bitcoin’in 2017’de hızla değer kazanması üzerinde etkisi oldu.

İki Asya ülkesinin son iki haftada kripto para birimlerine daha fazla ilgi gösterdiği ortaya konuldu. Bunun bir nedeni, Japonya’nın kripto para birimlerini resmen tanıdığı bir tasarıyı kabul etmesi olabilir.

Çin, Japonya ve Güney Kore zirvede

CoinMarketCap tarafından yapılan bir sıralamaya göre; Çin, Japonya ve Güney Kore, dünya üzerinde en fazla exchange işlemlerinin yapıldığı ülkeler.

Yatırımlar artarak sürecek

Özellikle Japonya ve Güney Kore’de Bitcoin ve altcoinlerin hızla yaygınlaştığı, ilerleyen dönemlerde daha da fazla yatırım alacağı öngörülüyor. Bu da Bitcoin başta olmak üzere tüm coin’lerin daha fazla değer kazanmasını sağlayablir.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl