Güney Kore’nin lider Bitcoin borsaları, büyük gelir kaybı bildirdi

Güney Kore'nin önde gelen kripto para borsaları, yıllık net gelirlerinde yüzde 90'a varan kayıplar olduğunu açıkladılar.

piyasa grafik düşüş trendi
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto para piyasaları açısından sıcak bir bölge olarak bilinen Güney Kore’nin en büyük kripto para borsalarından UPbit ile Bithumb, 2018 yılından bu yana satışlarının ciddi anlamda düştüğünü bildirdiler.

Decrypt‘te yer alan habere göre, UPbit’in ana şirketi Dunamu’nun yıllık kârı geçen yıla göre yüzde 93 geriledi ve 7.4 milyon dolara geriledi. İki şirketteki bu sert düşüşün gerekçesi ise son iki yılda yerel piyasada kripto paralara olan talebin azalması olduğu ifade edildi.

2017 ve 2018’in en yoğun aylarında Bithumb ayda 1,2 milyon BTC’lik işlem gerçekleştiriyordu. Bu tam olarak 7.2 milyar dolara eşit. Bununla beraber, 2019 ve 2020’nin en çok volatilite ve hacim olan aylarında ise BTC hacmi 300 bine düştü. Bu 2017 ile 2018’deki Bitcoin ticaret hacminin yüzde 75 düşmesi anlamına geliyor.

Benzer şekilde UPbit de aylık Bitcoin ticaret hacminin 2017’deki rakam olan 1.35 milyon BTC’den 2020’de 250 bin BTC’ye düştüğünü açıkladı. Son iki yıl boyunca UPbit, aylık ortalama 200 bin BTC’lik hacim kaydetti.

Bitcoin’in fiyatı 2017 sonundan bu yana 20 bin dolarlık rekor seviyeye doğru ilerlemekte zorlanırken; Korbit, Coinone ve Gopax dahil olmak üzere ülkedeki tüm büyük kripto para birimi borsalarının hacmi yüzde 60-80 oranında düştü.

Bithumb, geçtiğimiz aylarda ülkenin resmi makamları tarafından 67 milyon dolarlık bir vergi ödemesiyle cezalandırılmıştı. UPbit de şiddetle reddettiği sahte hacim iddiasıyla suçlanmıştı. Her iki borsa da çok ciddi hack saldırıları yaşadı. Bundan dört ay önce UPbit’den 50 milyon dolarlık kripto para çalınmıştı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl