Bitcoin zorluğunda tarihin en büyük ikinci düşüşü

Bitcoin'in zorluk ayarlaması bugün gerçekleşti ve zorlukta tarihin en büyük ikinci düşüşü görüldü. Aynı zamanda, bu ölçekte bir düşüş 2011'den beri meydana gelmemişti.

bitcoin
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin’deki fiyat düşüşlerinin Bitcoin ağındaki etkisi devam ediyor. Bitcoin üretmek için kullanılan donanımların toplam hesaplama gücünü ifade eden hash rate’in hızla gerilemesiyle Bitcoin zorluğunda da benzer bir geri çekilme bekleniyordu.

Bitcoin üretme zorluğu olarak da ifade edilebilecek Bitcoin zorluğunun yeniden ayarlanması bugün gerçekleşti. Rakam, TSİ 06.00 civarında 16.55 trilyondan yüzde 15.95 düşüşle 13.91 trilyona geriledi.

2011’den beri bu ölçekte bir düşüş görülmezken bu düşüş, Bitcoin tarihindeki en büyük ikinci düşüş olarak kayıtlara geçti.

17 güne uzadı

Zorluk, her 2016 blokta bir yeniden ayarlanıyor ve bu genellike iki haftaya tekabül ediyor. Bununla beraber, ortalama blok süresinin 12-13 dakikaya çıkması ile bu süre uzadı ve zorluğun yeniden ayarlanması 17 günü buldu.

13 Mart’taki 3700 dolar seviyelerinden bu yana iyileşme gösteren Bitcoin, haberin yayına girdiği dakikalarda kripto para borsası Bitstamp’te 6600 dolardan alınıp satılıyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl