Kripto para yatırımcıları, 2018’deki korkuyu tekrar yaşıyor

Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi'ne göre, kripto para yatırımcıları 2018 yılının Aralık ayında görülene benzer bir korkuyu tekrar yaşıyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto para yatırımcıları, Bitcoin’in fiyatının 3100 dolar seviyelerine kadar gerilediği 2018 yılının Aralık ayında görülen korkuyu yeniden yaşıyor.

Veri platformu Alternative.me tarafından geliştirilen Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi’ne göre, kripto para piyasası hissiyatı haftalardır “aşırı korku” durumundan çıkamadı.

Bitcoin’in 3700 dolara gerilediği 12 Mart’ta “14” olarak kaydedilen endeks seviyesi, 14 Mart’ta 8’e kadar geriledi. Burası, 2018 yılının Aralık ayının yanı sıra en son 2019 yılının Ağustos ayında görülmüştü.

Endeks, Bitcoin fiyatın 3000 dolarlarda gezindiği Aralık ayında da bugüne benzer şekilde birkaç hafta “aşırı korku” seviyelerinde kalmıştı.

Alternative.me, endeksin “aşırı korku” durumunda olmasının, bir alım fırsatı işareti olabileceğini belirtiyor. Bunun tam aksi, “açgözlülük” hissiyatı ise yakında bir düzeltme yaşanabileceği anlamına geliyor. Endeks hesaplanırken şu faktörler dikkate alınıyor: Volatilite (%25 ağırlık), Piyasa Momentumu/Hacmi (%25 ağırlık), Sosyal Medya (%15 ağırlık), Araştırmalar (%15 ağırlık), Baskınlık (%10 ağırlık), Trendler (%10 ağırlık).

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl