Güney Kore, dijital para çalışmalarında vites yükseltti

Güney Kore'nin merkez bankası, dijital para çıkarmak için pilot programın başlatıldığını duyurdu. Program, bir dijital para oluşturmak ve ihraç etmek için gereken teknik ve yasal gereksinimleri belirlemeyi hedefliyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Güney Kore’nin merkez bankası Kore Bankası, dijital won için pilot programı başlattı.

Merkez bankasından bugün yapılan açıklamada, programın geçen ay başladığı ve 2021 yılının Aralık ayına kadar devam edeceği kaydedildi. 22 aylık program, bir dijital para oluşturmak ve ihraç etmek için gereken teknik ve yasal gereksinimleri belirlemeyi hedefliyor.

The Block’ta yer alan habere göre, 22 aylık program, teknik açıdan merkez bankası dijital parasının (CBDC) tasarımını, çalışma yöntemini ve Blockchain teknolojisinin uygulanmasının mümkün olup olmadığını belirlemeye yönelik olacak. Yasal açıdan ise CBDC ile oluşabilecek yasal sorunlar analiz edilecek ve Kore Bankası Kanunu için buna göre bir değişiklik planı hazırlanacak.

Pilot programın zaman çizelgesi şöyle olacak:

  • CBDC’nin tasarımı ve gereksinimlerin tanımlanması: 5 ay (Mart 2020 – Temmuz 2020)
  • Teknoloji incelemesi: 5 ay (Nisan 2020 – Ağustos 2020)
  • İş süreci analizi ve danışmanlığı: 4 ay (Eylül 2020 – Aralık 2020)
  • CBDC pilot sistem yapımı ve testi: 12 ay (Ocak 2021 – Aralık 2021)

Güney Kore’nin merkez bankası, bir süredir CBDC’leri incelemek ve diğer ülkelerin dijital para girişimlerini analiz etmek için işe alımlar yapıyordu.

Koronavirüs salgını etkisini sürdürürken dünya çapında merkez bankalarının dijital para çalışmalarını hızlandırdıkları görülüyor. Geçtiğimiz hafta Fransa’nın merkez bankasının dijital avro denemelerine başladığını bildirmiştik. Öte yandan merkez bankalarının merkez bankası olarak kabul edilen Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) da fiziksel paranın koronavirüs hastalığının yayılmasında bir etken olabileceği endişeleri nedeniyle CBDC’ler gibi dijital yöntemlere olan talebin artabileceğini söylemişti.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl