Dünden bu yana yüzde 24 arttı: Ether’deki çıkış için ne dediler?

Ether'in fiyat performansı bugün Bitcoin başta olmak üzere pek çok kripto parayı geride bıraktı. Piyasa değeri ile en büyük altcoin'deki bu performansın ardında ne yatıyor?

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD piyasalarında görülen yukarı yönlü hareketler sonrasında Bitcoin de değer kazanmaya başladı. Lider kripto para, bugün yüzde 10’un üzerinde artış gösterirken esas yükseliş Ether’deydi.

Piyasa değeri ile en büyük altcoin olan Ether, dünden bu yana 142 dolardan 176 dolara çıktı. Bu, en düşük noktadan en yüksek noktaya yüzde 24’lük bir artış anlamına geliyor. Kripto para, haberin yayına girdiği dakikalarda 173 dolardan işlem görüyor.

Ether’deki bu güçlü performansın ardında ne var? Bu yükselişteki en büyük etkenin Temmuz ayında gerçekleşmesi beklenen ETH 2.0 konusunda duyulan büyük güven olduğu söyleniyor. Çoğunlukla Serenity olarak adlandırılan 2.0 güncellemesi, daha yüksek işlem kapasitesi ve Proof of Stake (PoS) kapsamında yeni bir güvenlik modeli vadediyor.

2015’ten bu yana geliştirmeleri devam eden ETH 2.0, bu konuda yol almakta zaman zaman ciddi sıkıntılar çekti. Bu, projenin çok ciddi teknik uzmanlık ve sürdürülebilirlik gerektirmesinden kaynaklanıyordu.

“Ethereum’a duyulan güven artıyor”

Ethereum’un önde gelen güvenlik denetim şirketi OpenZeppelin’in kurucusu ve CEO’su Damien Brener, konuyla ilgili CoinDesk’e yaptığı açıklamada, “Bir geliştirici olarak baktığımda Ethereum’un, akıllı sözleşme ve Dapp etkinliğinin çoğunun gerçekleştiği en popüler blok zinciri olduğunu söyleyebilirim. İnsanlar, Ethereum’un özellikle topluluk ve birleştirilebilirlik üzerindeki ağ etkilerinin (birbirleriyle etkileşen ETH akıllı sözleşmeleri) düşündüklerinden daha güçlü olduğunu görüyor ve bu da platforma olan güvenin artmasına, dolayısıyla da daha yüksek fiyatlara yol açıyor” dedi.

Hong Kong merkezli Blockchain yatırım ve ticaret firması Kenetic’in kurucu ortağı olan Jehan Chu’ya göre de Ethereum ağı için 5 yıllık geliştirme döngüsü göz önüne alındığında, tek bir rakip kripto para birimi Ether’in lider pozisyonuna en ufak bir tehdit oluşturamadı.

Chu konu hakkında; “Ethereum kripto dünyasında kıdemli şekilde 2. sırayı almaya devam ediyor. Yatırımcılar belli ki onun bu konumunu korumasına güvenerek ETH’ye yatırım yapmayı ve fiyatını yükseltmeyi sürdürüyorlar. Fiyatı bir yana bırakırsak da gerçek hikaye Ethereum’un, ağ hızı ve ölçeklenebilirliği konusundaki sorunların çözüleceği ETH 2.0’a doğru önemli adımlarla yol almasıdır. Bugünün ortamında, oyunun adı hayatta kalmaktır ve hiçbir protokol ile geliştirici topluluğu Ethereum’dan daha iyi hayatta kalamamıştır. ” dedi.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl