Reddit’e sonunda kripto para geliyor: İşte ilk görüntüler

Ortaya çıkan yeni bir görüntü, Reddit'in Blockchain üzerinde çalışan bir sistem oluşturduğu ve bunu Reddit uygulamasına entegre ettiğini gösteriyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

En popüler sosyal medya platformlarından biri olan Reddit’te sonunda kripto para sistemi yolda görünüyor.

Sitedeki bir gönderiye göre; tartışma platformu Reddit, Blockchain üzerinde çalışan bir puanlama sistemi inşa ediyor.

Bu, MagoCrypto adlı ve profilindeki bilgilere göre sansüre dirençli web siteleri üreten Unstoppable Domains şirketinde topluluk yöneticisi olan Reddit kullanıcısının yayınladığı video ile ortaya çıktı.

Konuyla ilgili Reddit’e yazan MagoCrypto, “Dün uygulamayı açtım ve ‘cüzdan’ seçeneğini gördüm. İçine girip araştırdım ve Blockchain’i gördüm. Heyecanlandım ve sizinle paylaşmak istedim” dedi.

Reddit is implementing a points system on the blockchain! (Official Reddit app on Android) from r/CryptoCurrency

Her kullanıcının Blockchain adresi olacak

Henüz genel kullanıma sunulmayan yeni özellikle kullanıcılar puan toplayabilecekleri bir kripto para cüzdanına sahip oluyorlar. Her kullanıcının kendi puanlarını görebileceği bir Blockchain adresi olacak. Ayrıca bu puanların bir de değeri olacağı anlaşılıyor. En çok sorulan sorular bölümüne “Bahşiş ve transferler” adlı bir alt bölüm bulunuyor. Bu bölüm, diğer Reddit kullanıcılarına da puan gönderilebileceğini ve bunun, muhtemelen bir kripto para değerinin de olacağını gösteriyor. Burada puanların Reddit uygulamasının dışına çıkarılıp çıkarılamayacağı konusu ise belirsiz.

Puanların ileride daha fazla işleve sahip olması da mümkün. Konuyla ilgili diğer gelişmeler ise üyelik ve oy vermeyi, dolayısıyla da Reddit’in gelişimini kapsıyor.

Kurucusu kripto para meraklısı

Bilindiği üzere Reddit çok uzun zamandır kripto para projeleriyle ilgili bilgi edinilen popüler bir kaynak. 1.4 milyon üyeli r/Bitcoin ve 994 bin üyeli r/Cryptocurrency gibi birçok kripto para topluluğuna da ev sahipliği yapıyor. Ancak şu ana kadar blockchain tabanlı bir uygulama geliştirmekten uzak durmuştu. Reddit’in kurucusu Alexis Ohanian, kripto paralarla yakından ilgilenen bir isim. Ohanian’ın Origin Protocol ve AVA gibi kripto para girişimlerinde yatırımları bulunuyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl