Varlık yönetimi devi Fidelity, Bitcoin ve kripto para hizmetini genişletiyor

En büyük varlık yönetimi şirketlerinden biri olan Fidelity, müşterilerinin Bitcoin ve kripto paralara erişimlerini artıracak adımlar atıyor.

fidelity
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Yönetimi altında 2.5 trilyon doların üzerinde varlık bulunan Fidelity’nin kripto para şirketi Fidelity Digital Assets’taki (FDA) kurumsal yatırımcılar artık ABD merkezli kripto para borsası ErisX’te işlem yapabilecekler.

Herkes için eşit şartlar oluşturmayı hedeflediklerini söyleyen ErisX CEO’su Thomas Chippas, “Zaman içinde kendini kanıtlamış merkezi limit emir defterimiz, piyasadaki en iyi fiyatın herkes tarafından kullanılabilir olmasını sağlıyor. Şeffaf piyasa modelimiz için Fidelity Digital Assets’ın desteğini almaktan heyecan duyuyoruz.” dedi.

FDA’nın ürün başkanı Adds Terrence ise “ErisX’in merkezi limit emir defteri takas modelinin kripto para piyasalarının olgunlaşması konusunda kritik önem taşıdığına inanıyoruz. Teknik yetenekleri, erişilebilir emir boyutları ve sağlam bir düzenleyici çerçeve ile birleştiğinde ErisX, dijital varlıklara güvenli bir şekilde erişmek için cazip bir çözümdür.” açıklamasını yaptı.

Bitcoin madenciliğiyle de ilgileniyor

Fidelity, kripto parayla ilişkili hizmetler sunmaya başlamasının yanı sıra Bitcoin madenciliğiyle de yakından ilgileniyor. Şirket, geçen yıl Blockchain teknolojileri şirketi Blockstream’in ABD ve Kanada’da konuşlandırdığı dev Bitcoin madenciliği tesislerinin ilk müşterisi olmuştu. Ayrıca şirket, geçtiğimiz Ocak ayında Bitcoin madencilik mühendisi arayışına girişmişti.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl