IOTA, çok ses getiren Qubic’i rafa kaldırıyor

Popüler kripto para projelerinden IOTA, 2018 yılında duyurulan ve çok ses getiren Qubic projesini rafa kaldırma kararı aldı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

IOTA’nın kurucu ortağı David Sønstebø, Qubic’in şimdilik öldüğünü ve IOTA Vakfı’nın artık odak noktasının Tangle ile akıllı sözleşmeler olduğunu açıkladı.

Reddit’te bir soru cevap oturumu düzenleyen Sønstebø, bir aleni anlaşmazlık ve IOTA’nın bir diğer kurucu ortağı Sergey Ivancheglo’nun ayrılmasıyla sonuçlanan JINN projesinin başarısızlığından sonra Qubic’e daha fazla kaynak ayırmanın anlamı olmadığını savundu. Bunun yerine Sønstebø ve IOTA Vakfı artık IOTA teknolojisinin geniş biçimde benimsenmesine odaklanıyor.

Sønstebø, “IOTA Vakfı’nın Qubic’i geliştirmeye devam etme planı yok. Yaptığımız ve teslim ettiğimiz işi alan olursa, kesinlikle iş birliği yapmayı düşüneceğiz ancak bu şu anda önceliğimiz değil.” dedi ve bir blog yazısı ile kavram kanıtının yayınlanacağını, GitHub depolarının halka açılacağını ifade etti.

Sønstebø, dış kaynaklı hesaplamalar, oracle’lar ve şartlı işlemler/akıllı sözleşmelerin IOTA’nın hala yol haritasında olduğunu vurguladı.

Qubic, 2018 yılında ilk açıklandığında “dünyayı değiştirecek bir teknoloji” olarak pazarlanmış ve epey ses getirmişti.

En kötü not IOTA’ya

Son olarak Çin hükümetine bağlı bir araştırma kurumu olan CCID, Cuma günü 17. kripto para sıralamasını yayınladı. Değerlendirmede, 37 proje ele alındı ve bunlar arasında en az puan IOTA’ya verildi. IOTA, diğer 36 projede olduğu gibi temel teknoloji, uygulanabilirlik ve yaratıcılık olmak üzere üç ayrı kategoride değerlendirildi. Kripto para, temel teknolojide 51.1, uygulanabilirlikte 15.0 ve yaratıcılıkta 6.8 puan alarak toplamda 72.9 ile sonuncu oldu.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl