“8 yıldır bu anı bekledim” diyen Kraken yöneticisinden Bitcoin’de süper döngü tahmini

Büyük kripto para borsalarından Kraken'ın İş Geliştirme Müdürü Dan Held, "Bitcoin için bundan daha iyi bir zaman olduğunu düşünemiyorum. Bu anı görmek için tam 8 yıl bekledim." açıklamasını yaptı.

bitcoin
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Büyük borsalardan Kraken’in iş geliştirme direktörü, Bitcoin’in uzun bir boğa koşusuna başlaması için gerekli olan ortamın hazır olduğunu öne sürdü.

Dan Held, bir Youtube kanalında yayınlanan röportajında neden Bitcoin’in zamanının geldiğini anlattı. Held ayrıca Bitcoin’in koronavirüs salgını esnasında oluşan kötü havayı şu ana kadar hiçbir müdahale olmadan çok iyi göğüslediğini söyledi.

Held, “Bizde ‘halving’ var. Ancak diğer tarafta ise bankalar saniyede milyon dolarlar basıyorlar ve bunu ABD Hazine Bakanlığı ve FED yardımıyla yapıyorlar. Dolayısıyla Bitcoin için bundan daha iyi bir zaman olduğunu düşünemiyorum. Bu anı görmek için tam 8 yıl bekledim” dedi.

“Mevcut makro zemin Bitcoin için adeta yakıt”

Kraken yöneticisi, insanların yıllar geçtikçe daha çok BTC’ye tutunduğunu ve büyümenin çok fazla olduğunu belirterek, CNBC gibi ana akım medyanın da artık Bitcoin’e ciddi şekilde önem verdiğini söyledi.

Dan Held
Dan Held

Held’e göre, mevcut makro zemin toplam 21 milyon adet sınırlı arz göz önüne alındığında dünyanın önde gelen kripto para birimi için adeta bir yakıt. Bitcoin’in geleceği konusunda iyimser olan Held, birçok yorumcunun aksine aslında BTC’nin daha önce hiç görülmemiş bir ‘süper döngü’ye girerek, en büyük öngörüleri bile geride bırakabileceğini söylüyor:

“Şu anda sonsuz bir itibari para ve sadece 21 milyon tane olan Bitcoin varlığının olduğu bir yerdeyiz. Tahmin etmek zor ancak belki 2021 sonuna doğru birçok grafik modelin ve tarihsel döngülerin gösterdiğini karşımızda görebiliriz. Klasik modeller, Bitcoin başına 80.000 ilâ 300.000 dolar arasında bir fiyat gösteriyor. Bunu görebiliyorduk. Biraz daha çılgınca bir şey de var. Ben buna ‘Bitcoin süper döngüsü’ diyorum. Bitcoin fiyatının grafiğini, yani günlük fiyat grafiğinin süper bir döngüye girdiğini görebiliyorduk ve daha sonra bir ani yükseliş ve düşüş dönüsü geliyordu. Peki, ya BTC günlük grafikte seviye atlarsa? Eğer dünya, paralarının devalüe edilmesinden gerçekten korkarsa, her kurum, her egemen servet fonu, her merkez bankası, eğer hepsi gerçekten korkarsa, Bitcoin 100 bin ya da 300 bin dolarda durmaz. 1 ya da 2 milyona kadar çıkabilir”

“Bitcoin’e yatırım yapacak olanlar yüzde 85 düşüşü göze almalı”

Held aynı zamanda Bitcoin’in herkes için bir yatırım aracı olmayabileceğini de söylüyor. Ona göre, her kim ki Bitcoin’e yatırım yapacak, BTC’nin değerinin yüzde 85 oranında düşmesine hazır olmalı:

“Net varlığınızın yüzde 85’ini kaybettiğiniz zaman, ki bu benim başıma 2013 başında, sonunda ve 2017’de 3 defa geldi, işte o zaman Bitcoin’i tutak gerçekten zor oluyor. Volatilite gerçekten çok fazla. Satoshi aslında Bitcoin’in yoğun volatilitesinin insanları Bitcoin’e getiren viral bir döngü olacağını varsaydı. Fiyat arttıkça, daha fazla insan bunun farkında olacak ve satın aldıkları değerden yararlanmak isteyecek. Daha sonra insanlar fiyatı daha da artıracak ve daha fazla farkındalık olacak. Ve bunu Bitcoin 1 kuruş değilken yazmıştı bile… Burada Satosshi neredeyse insan psikolojisini çözmüştü. Burada sorulması gereken soru şu: İnsanlar servetlerini, varlıklarını korumayı seçecekler mi? Cevap oy birliğiyle ‘Evet’. Peki açgözlü davranacaklar mı? Buna da evet. Çünkü eminim ki insanoğlu, tam anlamıyla insanoğlu gibi davranacaktır”


Sorumluluk reddi beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir, Yazarın kendi görüşleridir. Kripto para yatırımları, yüksek riskli yatırımlardır. Yeterli deneyim ve birikime sahip değilseniz bir danışmandan yardım almanız önerilir. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Uzmancoin ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl