Facebook’tan Libra’da kritik revizyon

Facebook, çeşitli para birimleri ve devlet tahvilleriyle destekli küresel bir stabil kripto para oluşturma vizyonunda önemli değişikliklere gitti.

libra facebook coin
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Facebook, hükümetlerden gelen yoğun tepki ve eleştirilerden sonra kripto parası Libra’da birtakım önemli revizyonlara gitti.

İlk olarak Libra, geçen yıl duyurulduğunda, çeşitli para birimleri ve devlet tahvilleriyle desteklenen küresel bir stabil kripto para olarak tasarlanmıştı. Dünyanın birçok yerinden merkez bankaları ve regülatörler, para politikasını istikrarsızlaştırabileceği, kara para aklamayı kolaylaştırabileceği, kullanıcıların gizliliğini tehdit edebileceği endişesiyle Libra’yı engelleme niyetlerini ortaya koymuşlardı.

Libra’nın geliştirilmesinden ve yönetiminden sorumlu Libra Birliği, şimdi bir dizi yeni değişiklikle her biri farklı bir itibari paraya karşılık gelecek olan stabil kripto para birimleri geliştirmeyi hedefliyor. Hala birden fazla para birimiyle destekli bir stabil kripto para çıkarmayı planlayan Libra, bunu bankada tutulan itibari para birimleri yerine yeni stabil kripto para birimleriyle desteklenecek şekilde gerçekleştirecek.

Libra’daki bir başka önemli değişiklik de izinli-izinsiz ağ konusundaydı. İlk versiyonda Libra, Libra Birliği tarafından kontrol edilen izinli bir ağ olarak tanımlanıyor ve beş yıl içinde izinsiz bir ağa evrilmesinin planlandığı belirtiliyordu. Revize edilen plan doğrultusunda Libra’da bilinmeyen cüzdanlar bakiye ve işlem limitlerine tabi tutulacak, ayrıca ağa ilk etapta sadece regüle edilmiş kripto para şirketleri erişebilecek.

Ayrıca Libra, ödeme sistemi lisansı almak üzere İsviçre regülatörü FINMA’ya başvuruda bulundu.

Libra’nın liderliğini üstlenen Facebook, böylece öncekinden daha az iddialı ve hükümetlerin tepkisini hafifletecek bir düzenleme ile ortaya çıkıyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl