Düşüşü fırsat bilen kurumsal yatırımcılardan Bitcoin ve kripto paralara rekor yatırım

Kripto para yatırım şirketi Grayscale Investments'a yılın ilk çeyreğinde 503 milyon dolar yatırıldı ve bu önceki rekorun yüzde 40 üzerinde.

bitcoin
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kurumsal yatırımcıların kripto paralara giriş kapılarından biri olan kripto varlık yöneticisi Grayscale Investments’a bu yılın ilk çeyreğinde 503.7 milyon dolar yatırıldı.

Bu rakam 2019’un üçüncü çeyreğinde kaydedilen 354.8 milyon dolarlık rakamın epey ötesinde. Aynı zamanda da 2019’un tümünde toplanan paranın yüzde 83’ü ediyor. Bu büyük para akışının düşüşü fırsat bilen kurumsal yatırımcıların yoğun ilgisinden kaynaklandığı değerlendiriliyor.

Şirketin açıklamalarına göre, son 12 aylık periyotta da 1 milyar dolar aşıldı ve bu şirket için yeni bir rekor. Böylece Grayscale tarafından yönetilen varlıkların toplam değeri 2.2 milyar doları geride bıraktı.

Kurumsal yatırımcılar, bu yılın ilk çeyreğindeki toplam yatırımların yüzde 88’ini oluşturuyor ve bunların çoğu da serbest yatırım fonları. Son 12 ayda yatırımların yüzde 79’u kurumsal yatırımcılardan geldi ve aslan payı serbest yatırım fonlarındaydı.

Haftalık ortalama yatırım yüzde 100 büyüdü

Grayscale’ın tüm ürünleri için haftalık ortalama yatırım, son 12 ay içinde 20.6 milyon dolar olarak gerçekleşti. Öte yandan 2020’nin ilk çeyreği boyunca bu rakam neredeyse yüzde 100’e yakın artarak 38.7 milyon dolar oldu.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl