AVA’dan bir başka kilometre taşı: Test ağı halka açıldı

Emin Gün Sirer'in kurucusu olduğu AVA Labs, AVA platformunun halka açık test ağını yayınladığını duyurdu.

ava ava labs
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Fotoğraf: Uzmancoin arşivi

Prof. Dr. Emin Gün Sirer‘in kurucusu olduğu AVA Labs, geçen ay yeni nesil Blockchain platformu AVA’nın kodunu yayınlamasının ardından bu ay da test ağını halka açtı.

Bu, planlanan iki halka açık test ağı versiyonunun birincisi olacak. AVA’nın en iyi ödeme şirketleriyle yarışabilecek işlem yeteneğine sahip olduğunun vurgulandığı açıklamada, herkese açık test ağı ile birlikte dileyenlerin bu yıl içinde gerçekleşecek lansmandan önce platformun yapabileceklerini deneyebilecekleri ifade edildi.

AVA Labs’ın CEO’su Emin Gün Sirer, konu hakkında “Açık kaynak bir proje olarak, aktif küresel topluluğumuzun paha biçilmez geri bildirimlerini dikkatle dinliyor, ve potansiyel kullanıcıların talepleri doğrultusunda izinli-izinsiz blok zincirlerinin daha önce hiç olmadığı kadar ölçeklenmesine ve uyumlu olmasına imkan veren bir çözüm üretiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan AVA Labs’ın COO’su Kevin Sekniqi ise “Mümkün olan en işlevsel ve ölçeklenebilir blok zincirini oluşturmaya odaklandık. Misyonumuz daima küresel finans piyasasının ihtiyaçlarını karşılamak olmuştur. DeFi’nin geleneksel finansa entegrasyonunu uygulanabilir kılıyoruz.” dedi.

AVA Labs, herkesi platforma katılarak işlevlerini test etmeye ve kodu incelemeye çağırdı. AVA platformunun saniyede binlerce işlem gerçekleştirebildiği belirtiliyor.

Sirer’in liderlik ettiği Blockchain startup’ı geçtiğimiz yıl Andreessen Horowitz, Polychain, eski Coinbase teknoloji direktörü Balaji Srinivasan, Metastable, Initialized, Abstract Ventures, Naval Ravikant ve Reddit’in kurucusu Alexis Ohanian gibi kişi ve şirketlerden yatırım desteği almıştı. Şirket, Şubat ayında da özel yatırım platformu Investery Inc.’yi satın aldığını açıklamış, bu şirketten iki önemli isim AVA Labs’a katılmıştı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl