Ne Ripple ne Litecoin: Büyük para Ethereum alıyor

2020 yılının ilk çeyreğinde kurumsal yatırımcıların Ethereum'a ilgisi daha önce hiç olmadığı kadar yüksekti. Öyle ki kripto para yatırım şirketi Grayscale'da son üç aydaki Ether yatırımları, iki yılın toplamını geride bıraktı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto para alanındaki en büyük yatırım şirketlerinden Grayscale’in son raporu, kurumsal yatırımcıların Ethereum’a daha önce hiç olmadığı kadar ilgi gösterdiklerini ortaya koyuyor.

Grayscale’in Ethereum Trust fonu, 2020 yılının ilk çeyreğinde 110 milyon dolar yatırım aldı.

Fona son iki yılın tamamında 95.8 milyon dolar para girişi olmuştu. 2020’nin ilk çeyreğindeki yatırım miktarı, geçtiğimiz iki yılda yapılan yatırım miktarını geçti.

Aşağıdaki grafikte yeşil ile gösterilen çubuklar, Ethereum Trust’ta haftalık para girişindeki değişimi, gri ile gösterilen çubuklar ise XRP, Litecoin, Zcash ve Ethereum Classic gibi diğer kripto para fonlarına olan haftalık para girişindeki değişimi gösteriyor.

Kaynak: Grayscale

Bitcoin’i geride bıraktığı da oldu

Grayscale’de Bitcoin’e yapılan yatırımlar, bazı haftalarda Ethereum’un gerisinde kaldı. Bu, özellikle Bitcoin’in çok sert düştüğü 12 Mart gününden sonra daha belirgin hale geldi.

Grayscale’e göre, kurumsal yatırımcılar dijital para pozisyonlarını giderek artırıyorlar.

Kaynak: Grayscale

Bitcoin ve kripto paralara rekor yatırım

Öte yandan dün bildirdiğimiz gibi, Grayscale Investments’ın ürünlerine bu yılın ilk çeyreğinde 503.7 milyon dolar yatırıldı. Bu rakam 2019’un üçüncü çeyreğinde kaydedilen 354.8 milyon dolarlık rakamın epey ötesinde. Aynı zamanda da 2019’un tümünde toplanan paranın yüzde 83’ü ediyor. Bu büyük para akışının düşüşü fırsat bilen kurumsal yatırımcıların yoğun ilgisinden kaynaklandığı değerlendiriliyor.

Kurumsal yatırımcılar, bu yılın ilk çeyreğindeki toplam yatırımların yüzde 88’ini oluşturuyor ve bunların çoğu da serbest yatırım fonları. Son 12 ayda yatırımların yüzde 79’u kurumsal yatırımcılardan geldi ve aslan payı serbest yatırım fonlarındaydı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl