Bir Bitcoin şirketi daha AMLD5 nedeniyle kapısına kilit vurdu

Avrupa Birliği'nin AMLD5 düzenlemeleri bugüne kadar birçok kripto para şirketinin ya kapanmasına ya da taşınmasına yol açtı. Bunlardan en sonuncusu kapanma yolunu tercih eden Hollanda merkezli Bittr oldu.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Hollanda merkezli Bitcoin tasarruf platformu Bittr, 5. Kara Para Aklamayı Önleme Direktifi’nin (AMLD5) yürürlüğe girmesinden sonra faaliyetlerini sonlandırmak zorunda kaldı.

Bilindiği üzere, geçen yıl duyurulan ve bu yılın başından itibaren AMLD5 düzenlemeleriyle Avrupa Birliği sınırları dahilinde iş yapan kripto para şirketleri, çeşitli yasal düzenlemelere tabi tutulmuşlardı. AB’ye üye ülkeler, yeni kurallara uymak zorundayken her ülke uygun gördüğü şekilde ek düzenlemeler ve kurallar ekleyebilecekti. Hollanda ise AMLD5’in daha katı bir versiyonunu uygulamaya koydu.

Düzenlemelerin Hollanda versiyonu, kripto para işletmelerine büyük maliyet getiriyor. Bu maliyet, milyon avroya kadar ulaşıyor.

Bittr’nin kurucusu Ruben Waterman, platformun 28 Nisan’da kapanacağını açıkladı. Waterman, AMLD5 kapsamında 28 avro gibi küçük bir miktar Bitcoin alsalar bile müşterilerle ilgili kimliğini belirleyici hassas veriler toplamaya zorlanmasına karşı çıkıyor. Kurucu, bu gibi düzenlemelerin küçük işletmelere yaşama şansı tanımadığını söylüyor. Waterman, “Onlar, Hollanda’daki her Bitcoin şirketine bir banka gibi davranıyor ve Bittr gibi bir girişim bence bu düzenleyici çerçeveye uygun değil.” diyor.

Avrupa’dan pek çok şirket ayrıldı

Yeni kurallardan sonra bazı şirketler kepenk indirirken bazıları da Avrupa’dan ayrıldı. En büyük merkeziyetsiz borsalardan biri olan KyberSwap, yasal merkezini Malta’dan Britanya Virjin Adaları’na taşıdı. Hollanda merkezli büyük kripto türev borsası Deribit, Hollanda’dan Panama’ya taşınırken Bottle Pay, Simplecoin ve Chopcoin gibi küçük işletmeler ise faaliyetlerini sonlandırmıştı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl