Bu kripto para, 4 günde yüzde 800 arttı: HIVE’de neler oluyor?

Steem (STEEM) hard fork'u Hive (HIVE), son birkaç günde yüzde 800'ün üzerinde artarak çarpıcı bir performans gösterdi. Bu yükseliş nasıl geldi?

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Mart ayında kripto para alanındaki en büyük olaylardan biri Steem blok zincirinin Tron Vakfı CEO’su Justin Sun tarafından ele geçirilmesiydi.

Blockchain tabanlı sosyal medya platformu Steemit’i satın alan Sun, ardından blok zincirinin kontrolünü ele geçirmek için girişimde bulundu ve başarılı da oldu. Sun’un Steemit’i satın almasıyla platformun merkeziyetsizliğinin tehlikeye gireceği endişeleri böylece gerçeğe dönüşmüştü. Steem topluluğunun ileri gelenleri, Sun’a baş kaldırarak hard fork kararı aldılar ve Hive adını verdikleri yeni bir blok zincirine geçiş yaptılar. Böylece Sun öncesi Steem ve Steemit’in vizyonu yeni platformda yaşayacaktı.

Hive hard fork’una kripto para borsaları da destek verdi. Binance başta olmak üzere önde gelen borsalar, gerçekleşen hard fork esnasında hesaplarında STEEM tutan herkese 1:1 oranında HIVE verileceğini açıklamışlardı.

HIVE’deki büyük artış Huobi ile geldi

Hive blok zincirinin kripto parası olan HIVE’de görülen son dönemdeki fiyat artışı, dünyanın en büyük kripto para borsalarından Huobi’nin desteğiyle gerçekleşti. Huobi, 23 Nisan sabahı, HIVE’in platformda listeleneceğini duyurmuş ve kripto para ertesi gün de alım satıma açılmıştı. Böylece 22 Nisan’da 0.11 dolardan işlem gören HIVE, ilerleyen günlerde hızla yükselerek bugün itibari ile 1 dolara çıktı. Bu yüzde 800’ü aşan bir artışa denk geliyor.

Piyasa değeri STEEM’i katladı

HIVE, şu anda Huobi, Bittrex, MXC ve ProBit üzerinde listeleniyor. Son verilere göre kripto paranın işlem hacminin yüzde 90’ı Huobi üzerinde gerçekleşiyor. Piyasa değerinde 260 milyon doları geride bırakan HIVE, bu açıdan 63 milyon dolarlık bir piyasa değeri bulunan STEEM’i 4’e katladı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl