Checkout.com, Facebook’un kripto para projesi Libra’ya katıldı

Facebook'un kripto para projesi Libra'nın son katılımcısı, ödeme şirketi Checkout.com oldu. Böylece Libra Birliği'ndeki üye sayısı 24'e yükseldi.

libra facebook
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Londra merkezli ödeme şirketi Checkout.com, Facebook’un liderlik ettiği Libra projesine katılım sağladı.

Checkout.com’un kucusu ve CEO’su Guillaume Pousaz, bugün yayınladığı bir blog yazısında Blockchain’in küresel ödeme süreçlerine çeşitli faydalar getirme potansiyeline sahip olduğunu ifade etti. Pousaz, devamında ise Libra’dan bahsederek “Bu yeni ağı geliştirmek ve küresel ticaret üzerindeki etkisinin şekillenmesine yardımcı olmak için Libra Birliği ile çalışmayı dört gözle bekliyorum.” dedi.

Checkout.com, geçtiğimiz Ekim ayında projeden ayrılan Visa, Mastercard ve Strape gibi ABD’li devlerden sonra Libra’ya katılan ilk ödeme işlemcisi oldu. Checkout.com ile birlikte Libra Birliği’nin mevcut üye sayısı 24’e çıktı.

Libra’ya geçtiğimiz hafta da kâr amacı gütmeyen küresel Heifer International kuruluşu dahil olmuştu.

Libra’da kritik revizyon

Öte yandan Facebook, birkaç hafta önce, çeşitli para birimleri ve devlet tahvilleri ile destekli küresel bir stabil kripto para oluşturma vizyonunda önemli değişiklikler yaptı. Buna göre Libra’da artık yeni hedef, her biri farklı bir itibari para birimine karşılık gelecek olan çeşitli stabil kripto para birimleri geliştirmek. Hâlâ birden fazla para birimi ile destekli bir stabil kripto para çıkarmayı planlayan Libra, bunu bankada tutulan itibari para birimleri yerine yeni stabil kripto para birimleriyle desteklenecek şekilde geliştirecek.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl