9000 dolara göz diken Bitcoin, 20 bin dolardan önceki seriyi tekrarlıyor

Bir numaralı kripto para Bitcoin, en son 2017 yılının Mayıs ayında gerçekleştirdiği 7 haftalık bir yükseliş serisi oluşturma yolunda ilerliyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Mart ayında görülen tarihi Kara Perşembe çöküşünden sonra Bitcoin, ilk kez 8000 doların üzerine çıktı. 9000 dolara iyice yaklaşan ve 8800 doları gören lider kripto para, haberin yayına girdiği dakikalarda 8650 dolardan alınıp satılıyor.

Diğer yandan Bitcoin, art arda 7 haftalık yeşil mum ile 2017 yılının Mayıs ayından beri bir ilki gerçekleştirmek üzere. Eğer Pazar günü sona erecek olan haftada fiyat 7708 doların üzerinde kapanırsa kripto para, 20 bin dolardan önce Mayıs ayında yaptığı gibi 7 hafta üst üste artış yaşamış olacak.

Bitcoin’de 2017 ve 2016 yıllarında 7 haftalık yükseliş serileri, kaynak: NewBTC

7 haftalık serilerden hemen sonra düşüş geliyor

Öte yandan kısa vadede 7 haftalık serilerden sonra düşüş geldiği gözlemleniyor. 2015’in sonlarında ve 2017’nin Nisan ve Mayıs aylarındaki 7 haftalık yükseliş serilerinin ardından gelen haftada kripto paranın fiyatı düşüş göstermiş ancak orta ve uzun vadede ise yükselmişti.

Aşağıdaki tablo, yıllar öncesinden bu yana 7 haftalık yeşil mumun ardından Bitcoin fiyatının nasıl hareket ettiğini gösteriyor.

Kaynak: NewsBTC

Uzmancoin Bitcoin halving sayacına göre, blok ödülü yarılanmasına iki haftadan daha az bir zaman kaldı. Yarılanmaya giderek yaklaşılırken haftalık kapanışın 7708 doların üzerinde olması, Bitcoin için yeni yükselişlerin habercisi olabilir.


Sorumluluk reddi beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir, Yazarın kendi görüşleridir. Kripto para yatırımları, yüksek riskli yatırımlardır. Yeterli deneyim ve birikime sahip değilseniz bir danışmandan yardım almanız önerilir. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Uzmancoin ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl