Türk kripto para piyasasında tarihi rekor: 1 milyar TL geçildi

Bitcoin'in Mart ayından bu yana ilk defa 8000 doların üzerinde işlem gördüğü gün, Türk kripto para piyasası için rekor günü oldu.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin’in Mart ayındaki sert çöküşten bu yana ilk defa 8000 dolara yükseldiği gün, Türk kripto para piyasası açısından da tarihi bir gün oldu.

CoinTürk Genel Yayın Yönetmeni Levent Kurt, Türkiye’de faaliyet gösteren kripto para borsalarının toplam hacminin 1.1 milyar TL’yi geride bıraktığını bildirdi.

Sadece BtcTurk ve Paribu 1 milyar TL’lik hacim yaptı

Haberin yayına girdiği dakikalarda ise 24 saatlik işlem hacmi yaklaşık 1.3 milyar TL seviyesinde yer alıyor. Bu rakamın yüzde 77’sini ise sadece iki borsa oluşturdu: BtcTurk ve Paribu. BtcTurk, bu hacme 627 milyon TL’lik bir katkı sağlarken Paribu’daki hacim ise 381 milyon TL olarak gerçekleşti. BtcTurk’ten sonra en çok işlem hacmine ulaşan borsalar sırasıyla 109 milyon TL, 90 milyon TL, 23 milyon TL ve 13 milyon TL ile VeBitcoin, Felixo, Thodex ile Bithesap oldu.

Binance de rekor hacim bildirdi

Öte yandan küresel kripto para borsası Binance de hacimde tüm zamanların rekorunun kırıldığını bildirdi. Borsanın CEO’su Changpeng Zhao, yaptığı açıklama ile son 24 saatte 11 milyar dolarlık hacmi aştıklarını açıkladı. Borsanın bir önceki rekoru, Bitcoin ve diğer kripto paraların rekor seviyelerde işlem gördüğü 2018 yılının Ocak ayına aitti.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl